Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Η Qatar Petroleum θέλει την ΑΕΚ



Και το όνομα αυτής: Qatar Petroleum. Αυτή είναι η εταιρεία από το Κατάρ -η μία για την ακρίβεια- που ενδιαφέρεται για την ΑΕΚ και βρίσκεται σε ανοιχτή επικοινωνία με την «κιτρινόμαυρη» διοίκηση.

 

Η Πετρέλαια Κατάρ ή Qatar Petroleum (σε συντομογραφία QP) αποτελεί τον πρώην Γενικό Οργανισμό Πετρελαίων του Κατάρ και πρόκειται για κρατικό οργανισμό που ιδρύθηκε το 1974 με το υπ' αριθμ. 10 διάταγμα του εμίρη. Η Qatar Petroleum είναι υπεύθυνη για όλο το φάσμα των εργασιών που αφορούν τις βιομηχανίες πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Κατάρ.

Οι βασικές δραστηριότητες της Qatar Petroleum, των θυγατρικών και των κοινοπραξιών της περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:
* Τη διερεύνηση κοιτασμάτων και την παραγωγή και πώληση μαζούτ, φυσικού αερίου, υγροποιημένου φυσικού αερίου και προϊόντων διύλισης.
* Την παραγωγή και πώληση πετροχημικών, βελτιωτικών καυσίμων, λιπασμάτων, χάλυβα, αλουμινίου, την παροχή υπηρεσιών ναύλωσης ελικοπτέρων, ασφαλίσεων κ.λπ.

Τα γραφεία της Qatar Petroleum στη χώρα τους, το λογότυπο και η ιστοσελίδα της εταιρείας, αναδεικνύουν το σημαντικό μέγεθος της

Η εταιρεία διατηρεί συνεργασίες με μεγάλους διεθνείς ομίλους στον τομέα των πετρελαιοειδών και του φυσικού αερίου. Εχει πλέον την πρόθεση να δραστηριοποιηθεί και στην Ελλάδα. Σύμφωνα με κάποιες πηγές, μάλιστα, συμπράττει στον τραπεζικό κολοσσό που δημιουργείται από την ενοποίηση Alpha Βank και Eurobank, ενώ παράλληλα φέρεται πως ενδιαφέρεται και για την περιοχή του Ελληνικού. Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας είναι ιδιαίτερα υψηλός και δικαιολογεί απόλυτα την προοπτική επένδυσης 20 εκατ. ευρώ -για την οποία ενημερωθήκατε από το «Goal»- σε πρώτη φάση στην ΑΕΚ.

Το διοικητικό συμβούλιο περιλαμβάνει αναγνωρισμένες μορφές/στελέχη της τοπικής αγοράς. Ειδικότερα: πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος είναι ο Δρ. Μοχάμεντ Μπιν Σαλέχ Αλ-Σαντά, υπουργός Βιομηχανίας και Ενέργειας, αναπληρωτής πρόεδρος ο Χαμάντ Ρασίντ Αλ-Μοχανάντι, διευθύνων σύμβουλος της RasGas, και μέλη της εταιρείας ο γενικός διευθυντής της εταιρείας ηλεκτροδότησης και υδροδότησης του Κατάρ καθώς και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας λιπασμάτων Κατάρ!

Κρίκος στη σύνδεση που επιχειρείται μεταξύ ΑΕΚ και Qatar Petroleum είναι η CCC. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη κατασκευαστική εταιρεία της Μ. Ανατολής, η οποία το 2000 έφτιαξε το εργοστάσιο ηλεκτρισμού στη Γάζα και συνεχίζει να το συντηρεί, με πρωτοστάτες τους μεγιστάνες Χασίμπ Σαμπάγ και Σαΐντ Χούρι. Τα γραφεία της CCC, που απασχολεί περισσότερους από 65.000 εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο, βρίσκονται στο Μαρούσι.
Οπως έχετε ενημερωθεί, σήμερα ή το αργότερο αύριο θα υπάρξει συνάντηση εκπροσώπων τους με τον Σταύρο Αδαμίδη, προκειμένου να συζητήσουν εκτενώς τα δεδομένα της ΑΕΚ. Ηδη έχουν ενημερωθεί για την οικονομική κατάσταση της εταιρείας, ξέρουν ποιες είναι οι άμεσες υποχρεώσεις και πως μπορεί να υπάρξουν διακανονισμοί και συμφωνίες σε άλλα ζητήματα και οφειλές. Αν τα πράγματα είναι έτσι, τότε ίσως συμφωνηθεί και η έναρξη ελέγχου στα βιβλία της εταιρείας.

Τρίτος επενδυτής από Ασία
Σε ανοιχτή γραμμή με αρκετούς ενδιαφερόμενους βρίσκεται η ΑΕΚ προκειμένου να βρει λύση στο τεράστιο διοικητικό και οικονομικό αδιέξοδο. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, έως το τέλος της εβδομάδας (αύριο, με κάποιες πιθανότητες και για σήμερα) θα υπάρξει επαφή και με τρίτη ενδιαφερόμενη εταιρεία.
Η Qatar Petroleum θέλει την ΑΕΚ

Η συγκεκριμένη έρχεται και πάλι από την ασιατική αγορά (δεν είναι από το Κατάρ) και οι πρώτες ενδείξεις που υπάρχουν αφήνουν αισιοδοξία για όσα μπορεί να προκύψουν.

Πήραν το φάκελο του γηπέδου
Σημαντικό στοιχείο για το μέλλον της ΑΕΚ είναι πως υπάρχει και δεύτερη εταιρεία από το Κατάρ που έχει κάνει τις πρώτες επαφές -μέσω μεσαζόντων- με την «κιτρινόμαυρη» διοίκηση!
Κατά πληροφορίες, στα ραντεβού που υπήρξαν την προηγούμενη εβδομάδα ζήτησαν και συνάντησαν οπωσδήποτε τον Στράτο Αγιοστρατίτη, δηλαδή τον αρχιτέκτονα του τελευταίου από τα σχέδια που έχουν κατατεθεί για την κατασκευή γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Στο ραντεβού παρουσιάστηκαν εκτενώς όλα τα δεδομένα και οι εκπρόσωποι των Καταριανών πήραν μαζί τους πλήρη φάκελο με τη νομοθεσία, τα σχέδια, τις ιδιαιτερότητες που υπάρχουν στην έκταση της ιστορικής έδρας της ΑΕΚ, καθώς το γήπεδο έχει περίοπτη θέση στα πλάνα τους.

Σε αναμονή για Αντζελος
Οι επαφές με τρεις ασιατικές εταιρείες δίνουν επιλογές και ελπίδες στην ΑΕΚ προκειμένου να προκύψει λύση για το μέλλον. Ωστόσο, είναι σαφές πως στην Ενωση διατηρούν ελπίδες και για την υπόθεση Αντζελος. Οπως έχουμε αναφέρει, οι επαφές με τον Ελληνοαμερικανό μεγαλοδικηγόρο έχουν αφήσει προοπτική συνεργασίας.
Η Qatar Petroleum θέλει την ΑΕΚ
Σημαντικό στοιχείο στην υπόθεση είναι πως η οικογένεια Αντζελος ενδιαφέρεται να επενδύσει σε αθλητικά πρότζεκτ εκτός ΗΠΑ και βλέπει με ενδιαφέρον την προοπτική της ΑΕΚ. Η συνάντηση που ανέμεναν στα τέλη της εβδομάδας δεν φαίνεται πως θα πραγματοποιηθεί, αλλά είναι πιθανό να υπάρξει τηλεφωνική επαφή ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Σε απόσταση από τις εξελίξεις
Μπορεί να εμφανίζονται πλείστοι ενδιαφερόμενοι στον ορίζοντα της ΑΕΚ, αλλά μέχρι να προκύψει κάτι συγκεκριμένο και απτό η «καυτή πατάτα» βρίσκεται στα χέρια των νυν μετόχων. Και ιδιαίτερα στον Νίκο Νοτιά, που παραμένει αποστασιοποιημένος από τις εξελίξεις.
Δεν συμμετέχει στις επαφές, περιμένει να δει πού θα καταλήξουν οι ενέργειες της διοίκησης και ανάλογα να σταθμίσει τις κινήσεις του. Ακόμα πιο απομακρυσμένος από τις εξελίξεις είναι ο Πέτρος Παππάς, που αναμένει να γίνει... «Supporter».

sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΆΨΤΕ ΤΟ ΣΧΌΛΙΌ ΣΑΣ

Γράψτε το σχόλιό σας με κόσμιο τρόπο.Χωρίς προσβλητικά μηνύματα και βρισιές σε οποιονδήποτε. ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ!

Δεν θα δημοσιεύονται σχόλια που γράφονται σε greeklish

Powered By Blogger

Το αρχείο του blog