Η ομολογία λανθασμένης απόφασης για τιμωρία με υποβιβασμό στην περίπτωση του Ηρακλή, σε συνδυασμό με τον υποβιβασμό του Αστέρα Τρίπολης, φέρνει τον Γηραιό κοντά στην επιστροφή στην Super League.


 
H ομολογία Κουρίδη, πρώην νομικού εκπροσώπου και στενού συνεργάτη του Σοφοκλή Πιλάβιου στην Ομοσπονδία, για το λάθος που έχει γίνει στην περίπτωση του Ηρακλή είναι καταγεγραμμένη στα πρακτικά της ΕΠΟ, μετά από ένα διάλογο που είχε με τον Βασίλη Χατζηαποστόλου, πρόεδρο της ΕΠΣ Κιλκίς, στην συνεδρίαση της ΕΠΟ την 1η Ιουλίου.

Όπως παραδέχτηκε λοιπόν ο κ. Κουρίδης, η ΕΠΟ έκανε λάθος στο θέμα του Ηρακλή και θα έπρεπε αν τιμωρηθεί απλώς με ανάκληση δελτίων και πρόστιμο, όπως άλλες ομάδες, και όχι με υποβιβασμό.
Έτσι λοιπόν, με βάσει τις νέες εξελίξεις, ο Ηρακλής περιμένει την ΕΠΟ να αναγνωρίσει την αρμοδιότητα του Διαιτητικού Οργάνου, το οποίο είχε δικαιώσει τον Γηραιό για την ασφαλιστική ενημερότητα και τον τοποθετούσε στην Super League.

Όλα δηλαδή βρίσκονται ξεκάθαρα στο χέρι της ΕΠΟ, αφού με την απόφαση της εκτελεστικής γραμματείας της ομοσπονδίας το θέμα μπορεί να κλείσει εξωδικαστικά, ωστόσο ο Ηρακλής έχει δικαίωμα να ζητήσει επίσημα τα πρακτικά εκείνης της συνεδρίασης και να κινηθεί νομικά.
Επιπρόσθετα, αν η επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ αποφασίσει να επικυρώσει τον υποβιβασμό του Αστέρα Τρίπολης στην Football League για την υπόθεση με τα στημένα παιχνίδια, τότε ο Ηρακλής σαν αντίδικος νομιμοποιείται να πάει τη θέση των Αρκάδων στην Super League.