Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ελλάδoς, Φερνάντο Σάντος, υποστήριξε για τον αγώνα της Παρασκευής με την Κροατία ότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα κυνηγήσει με αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα τη νίκη.
Ο Φερνάντο Σάντος είπε για:

 
Το πού πιστεύει ότι θα κριθεί το ματς: Θεωρώ ότι θα κριθεί στο κατά πόσον θα καταφέρουν να βάλουν οι δύο ομάδες τα δυνατά στοιχεία στο παιχνίδι τους. Δηλαδή να βγάλουν τα δυνατά χαρακτηριστικά τους και την ταυτότητά τους στο γήπεδο.

Το εάν υπάρχει κάτι που να μην το περιμένει:
Δεν υπάρχει κάτι που να μην περιμένουμε. Πρέπει να συγκεντρωθούμε πολύ καλά σε αυτό που κάνουμε εμείς. Έχουμε διαβάσει τον αντίπαλο καλά και θεωρώ ότι πρέπει εμείς να αναλάβουμε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Θα πρέπει η μπάλα να είναι στα πόδια μας όσο το δυνατόν περισσότερη ώρα, για να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις να απειλήσουμε την αντίπαλη εστία με αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα και όχι με αγχωτικό τρόπο.

Έχω πει ήδη στους παίκτες πώς θέλω να παίξουμε. Ξέρανε από την αρχή αυτής της διοργάνωσης ότι αυτό θα είναι το πιο αποφασιστικό ματς. Έτσι και έγινε και γνωρίζουμε ότι και οι δύο ομάδες θα έχουν ακόμα μία ευκαιρία, μέσω μπαράζ αν δεν πάρουν την πρώτη θέση τώρα στον όμιλο. Οι παίκτες έχουν πίστη στις δυνατότητές τους και είμαι σίγουρος ότι θα τα δώσουν όλα. Πιστεύω ότι θα είμαστε εμείς που θα χαρούμε στο τέλος παίρνοντας το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Τη βράβευση των Ζαγοράκη, Καραγκούνη και Μπασινά: Συγχαρητήρια σε αυτούς τους τρεις παίκτες για ό,τι έχουν πετύχει. Είναι ένα μικρό δείγμα τού πόσο μεγάλοι ποδοσφαιριστές ήταν - και ο Καραγκούνης μάλιστα ακόμα συνεχίζει. Είναι παιδιά που έχουν ζήσει μέσα στις Εθνικές ομάδες και σίγουρα εμείς που είμαστε μέσα στο ποδόσφαιρο, είμαστε περήφανοι που συναντάμε τέτοιους ποδοσφαιριστές, πόσο μάλλον για μένα που είχα την τύχη να τους έχω στη διάθεσή μου στην καριέρα μου.

Τους Χιώτη, Γκέκα και Χαριστέα:
Έτσι όπως έχει δημιουργηθεί αυτή η ομάδα και είναι μια οικογένεια, είναι πολύ εύκολη η προσαρμογή σε οποιονδήποτε έρχεται για πρώτη φορά ή επιστρέφει. Η ενσωμάτωση είναι πολύ εύκολη και όλοι υποδέχθηκαν πολύ καλά τους νέους.

Την πίεση που αναμένει να έχει:
Για μένα είναι το ίδιο, το ποδόσφαιρο είναι ποδόσφαιρο και βλέπω το ματς κάθε φορά με την ίδια σοβαρότητα. Μου αρέσει πάντα να κερδίζω, ακόμα και τα φιλικά είναι σημαντικά. Είμαστε συγκεντρωμένοι 100% και είναι πολύ καλό για μας να αγωνιζόμαστε σε τόσο σημαντικά παιχνίδια όπως το αυριανό.

Τον ρόλο του κόσμου:
Σίγουρα θα είναι πολύ σημαντική η στήριξη του κόσμου σε όλες τις στιγμές του αγώνα, όχι μόνο στις καλές αλλά και σε κάποιες άσχημες στιγμές. Εκεί θα πρέπει να σπρώξει ο κόσμος την ομάδα και πολλές φορές οι παίκτες βρίσκουν δυνάμεις που δεν πίστευαν ούτε οι ίδιοι ότι είχαν, μόνο και μόνο από τη στήριξη που τους δίνει ο κόσμος.

Αν και σε αυτό το παιχνίδι οι παίκτες δύσκολα θα βρουν κάτι παραπάνω να δώσουν, γιατί είμαι σίγουρος ότι έτσι και αλλιώς θα τα δώσουν όλα. Θέλουν πολύ να αγωνιστούν στο ματς αυτό, θα δώσουν το 120% για να φέρουμε την πρόκριση. Όπως είπα και σε αυτούς, θα το κάνουμε χωρίς άγχος και με εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο. Αν το κάνουμε αυτό, είμαι σίγουρος ότι οι πιθανότητες θα είναι με το μέρος μας.

gazzetta.gr