Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Η θέση του Α.Σ. για το πόρισμα

 
Μαραθώνια ήταν η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ που έγινε το βράδυ της Τετάρτης (5/10) και είχε ως αποκλειστικό θέμα το πόρισμα του ορκωτού ελεγκτή για τα οικονομικά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. 

Η συζήτηση ήταν αρχικά προγραμματισμένη να αρχίσει στις 20:00, η έναρξη της όμως καθυστέρησε 45' και τελικά το συμβούλιο ολοκληρώθηκε στις περίπου μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα. Στο πρώτο μέρος της συζήτησης αναγνώστηκε μια σύναψη του πορίσματος στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

Σε ορισμένα σημεία μάλιστα δόθηκαν διευκρινίσεις από τον Ηλία Βιολίδη, ο οποίος διετέλεσε αντιπρόεδρος της διοίκησης Ζαγοράκη στην περίοδο 2007-10 που αφορά ο έλεγχος του ορκωτού λογιστή. Στην συνέχεια η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από το περιεχόμενο της ανακοίνωσης που εκδόθηκε μετά το τέλος της συνεδρίασης. Η κοινή πεποίθηση όλων των παρευρισκομένων ήταν πως δεν θα έπρεπε να δοθούν στην δημοσιότητα λεπτομέρειες του πορίσματος του ορκωτού με την λογική "τα εν οίκω μη εν δήμω".

Πάνω σε αυτό το κομμάτι εκφράστηκαν πολλές διαφορετικές απόψεις σχετικά με τους όρους που θα χρησιμοποιούνταν στη διατύπωση της ανακοίνωσης. Υπάρχει αναφορά σε "ουσιώδεις αδυναμίες στην αντιμετώπιση των εταιρικών θεμάτων", γίνεται λόγος για την ανάγκη "βελτίωσης τα συστήματα λογιστικής παρακολούθησης και εσωτερικού ελέγχου προκειμένου να διασφαλίζονται τα συμφέροντα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ", όμως επί της ουσίας στην ανακοίνωση του Α.Σ. δεν γίνεται λόγος ούτε για κακοδιαχείρηση ούτε για κάτι πολύ μεμπτό.
Μάλιστα το πρώτο συμπέρασμα που καταγράφει η ανακοίνωση είναι ότι ο έλεγχος του ορκωτού λογιστή συμφωνεί με τους ισολογισμούς της εταρίας. Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Ο Α.Σ. ΠΑΟΚ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:
"O AΣ ΠΑΟΚ ενημερώνει πως παραδόθηκε την Τετάρτη (5/10) από τον ορκωτό ελεγκτή κ. Αγοραστό Κωνσταντίνο στον πρόεδρο του σωματείου και την αρμόδια ορισθείσα επιτροπή, η έκθεση ελέγχου των οικονομικών καταστάσεων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τις περιόδους 1/7/2007 έως 30/06/2010.
Από την έκθεση ελέγχου καθώς και τις προφορικές επισημάνεις του ορκωτού λογιστή προκύπτει:
Α) Η οικονομική θέση της εταιρίας συμφωνεί με τις οικονομικές καταστάσεις και τις παρατηρήσεις αυτών όπως αυτές αναφέρονται στις εκθέσεις του τακτικού ορκωτού ελεγκτή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τις συγκεκριμένες χρήσεις, τις οποίες επιβεβαιώνει και ο έκτακτος ορκωτός λογιστής του Α.Σ. ΠΑΟΚ.
Β) Διαπιστώθηκε πως χρήζουν βελτίωσης τα συστήματα λογιστικής παρακολούθησης και εσωτερικού ελέγχου προκειμένου να διασφαλίζονται τα συμφέροντα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
Γ) Κατά την εξέλιξη του διαχειριστικού ελέγχου διαπιστώθηκαν ουσιώδεις αδυναμίες στην αντιμετώπιση των εταιρικών θεμάτων, οι οποίες τυγχάνουν διόρθωσης και βελτίωσης".

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως δεν συζητήθηκε το θέμα του εκπροσώπου Α.Σ. ΠΑΟΚ στη ΠΑΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΆΨΤΕ ΤΟ ΣΧΌΛΙΌ ΣΑΣ

Γράψτε το σχόλιό σας με κόσμιο τρόπο.Χωρίς προσβλητικά μηνύματα και βρισιές σε οποιονδήποτε. ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ!

Δεν θα δημοσιεύονται σχόλια που γράφονται σε greeklish

Powered By Blogger

Το αρχείο του blog