Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Οι «ζωγραφιές» του Σκόκο

 
Ο Νάτσο Σκόκο αποχαιρετά την ΑΕΚ και το ελληνικό ποδόσφαιρο για να γίνει... σεΐχης.
Δείτε την gallery του Αργεντινού, του τελευταίου «ζωγράφου» των ελληνικών γηπέδων.



10. Με το κεφάλι…

Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και η κακή του μέρα! Ο Νάτσο Σκόκο δεν ήταν κλέφτης και η λεγόμενη κακή μέρα ήταν η καλή του! Έπειτα από ένα δοκάρι στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της σεζόν 2008-09 απέναντι στον Παναθηναϊκό και μια κλασική χαμένη ευκαιρία στην Τούμπα, στη 2η αγωνιστική θα ερχόταν η στιγμή να σπάσει το ρόδι.  Απέναντι στον Ηρακλή το έκανε με έναν τρόπο που δεν συνηθίζει και αυτό από μόνο του καθιστά το γκολ ξεχωριστό. Ήταν και το πρώτο που σημείωσε στο ελληνικό πρωτάθλημα, οπότε δικαίως παίρνει θέση στην δεκάδα!


ΠΑΛΕΤΑ:
ΑΕΚ-Ηρακλής 1-0 (21/9/2008)
ΠΙΝΕΛΟ:
Με κεφαλιά στο 14’.
ΕΜΠΝΕΥΣΗ:
«Είναι πολύ σημαντικό να μπορούμε να κερδίζουμε όταν δεν παίζουμε καλά. Το γρήγορο γκολ που πετύχαμε μας βοήθησε στη συνέχεια του αγώνα και αυτό που κρατάμε είναι οι τρεις βαθμοί. Πρέπει να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο, να κερδίζουμε και να προσφέρουμε και θέαμα, έτσι ώστε ο κόσμος να έρχεται στο γήπεδο να μας βλέπει».








9. H σφραγίδα του!

Ήταν ένα αλησμόνητο ματς. Από εκείνα που σε κάνουν να θες να χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο. Και μπορεί ο Νάτσο Σκόκο να έκανε εκείνο το απόγευμα ό,τι καλύτερο μπορούσε για την ομάδα του, ωστόσο αποδείχθηκε ότι δεν ήταν αρκετό. Ο Αργεντινός είχε σκοπό με ένα από τα πολλά προσωπικά σόου που θα επακολουθούσαν, να πάρει την ομάδα στην πλάτη του. Πριν συμπληρωθούν δέκα λεπτά βρήκε χώρο έξω από την περιοχή, σούταρε και άνοιξε το σκορ για την ΑΕΚ. Το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο ματς κι ενώ είχε προηγηθεί ένα του Ίσμαελ Μπλάνκο θα έκανε το 3-0 στο 41’ απέναντι στον Θρασύβουλο. Κι όμως, δεν ήταν αρκετό!


ΠΑΛΕΤΑ:
Θρασύβουλος-ΑΕΚ 3-3 (26/10/2008)
ΠΙΝΕΛΟ: Με το δεξί σουτ στο 10’.
ΕΜΠΝΕΥΣΗ: «Είμαι έτοιμος να αγωνιστώ σε οποιαδήποτε θέση με χρειαστεί η ομάδα. Νομίζω ότι μου ταιριάζει περισσότερο να αγωνίζομαι ως δεύτερος επιθετικός, αλλά δεν έχει σημασία αυτό, σημασία έχει να κερδίζει η ομάδα».
8. Η πρόκριση!

Ήταν μια βραδιά όπου ένιωθες ότι τίποτα δεν σου πηγαίνει καλά. Η ΑΕΚ είχε θεωρητικά εύκολο έργο απέναντι στην Κέρκυρα, όμως η θεωρία από την πράξη απείχε τουλάχιστον 89 λεπτά! Όσα χρειάστηκαν, δηλαδή, για να μπορέσει ο Νάτσο Σκόκο να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα και να λυτρώσει την Ένωση, χαρίζοντάς της την πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδας. Για να ακριβολογούμε, ωστόσο, ο Αργεντινός δεν χρειάστηκε 89 λεπτά, αλλά μόλις 31, αφού ο Ντούσαν Μπάγεβιτς τον είχε περάσει αλλαγή στο 58’ του αγώνα.


ΠΑΛΕΤΑ:
ΑΕΚ-Κέρκυρα 1-0 (22/1/2009)
ΠΙΝΕΛΟ:
Με αριστερό σουτ στο 89’.
ΕΜΠΝΕΥΣΗ:
«Ήταν πολύ καλή ενέργεια, αλλά και η σέντρα του Παυλή ήταν πολύ καλή. Όλα έγιναν έτσι όπως έπρεπε. Για τον Σκόκο δεν χρειάζεται να πω κάτι παραπάνω. Όλοι γνωρίζουμε ποιος είναι».
 





 
7. Χαρακτήρας νικητή!

Για την ΑΕΚ λίγα πράγματα έμοιαζαν δυνατόν να αλλάξουν. Η μάχη δινόταν πλέον για την καλύτερη δυνατή θέση στο πρωτάθλημα ενόψει πλέι οφ και η Ένωση έμοιαζε να ρολάρει, αφού μια εβδομάδα πριν είχε κερδίσει μέσα στην Τούμπα. Διατηρούσε, ωστόσο, το απρόβλεπτο στο παιχνίδι της, ικανή για το καλύτερο και για το χειρότερο. Όπου χειρότερο, η επί 50 λεπτά διαγραφόμενη ήττα στο ΟΑΚΑ από τον Πανιώνιο. Οι Κυανέρυθροι είχαν προηγηθεί με γκολ του Φανούρη Γουνδουλάκη στο 40’, μέχρι που ο Νάτσο Σκόκο στις καθυστερήσεις του αγώνα πήρε την κατάσταση πάνω του.


ΠΑΛΕΤΑ
: ΑΕΚ-Πανιώνιος 1-1 (28/3/2010)
ΠΙΝΕΛΟ
: Με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 90’.
ΕΜΠΝΕΥΣΗ:
«Δεν μας βγήκαν κάποια πράγματα, δεν πήγε το ματς όπως θέλαμε. Ο Πανιώνιος έπαιξε καλά, μας πίεσε και τα κατάφερε. Έχουμε διαφορετική άποψη για τα πέναλτι απ’ ό,τι ο διαιτητής».
 





6. Πες το μου ξανά…

Εξαντλημένη ψυχικά από τον τελικό του κυπέλλου, η ΑΕΚ έπρεπε να ανασυνταχθεί για να διεκδικήσει ό,τι καλύτερο μπορούσε στα πλέι οφ. Το ίδιο ίσχυε και για τον Νάτσο Σκόκο, ο οποίος θα επαναλάμβανε σχεδόν από την ίδια θέση το γκολ του «Νο 7». Μόνο που αυτή τη φορά θα διάλεγε διαφορετική γωνία και θα άφηνε τον Μάριο Γκαλίνοβιτς ανήμπορο να αντιδράσει λίγα λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα. Ο Αργεντινός σκόραρε στο 14’, ωστόσο η ΑΕΚ δεν κατάφερε να κρατήσει τη νίκη και ήρθε ισόπαλη 1-1 με τον Παναθηναϊκό, με τον Σκόκο να αποχωρεί τραυματίας στο 44’.


ΠΑΛΕΤΑ:
Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 1-1 (13/5/2009)
ΠΙΝΕΛΟ:
Με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 12’.
 





5. Υπόθεση πολύ προσωπική!

Σε ανύποπτο χρόνο είχε μιλήσει για το περιστατικό που τον πλήγωσε περισσότερο όσο ήταν στην ΑΕΚ. Εκείνο τον αγώνα με την Έβερτον, στον οποίο ο Ντούσαν Μπάγεβιτς επέλεξε να μην τον ξεκινήσει στη βασική ενδεκάδα και τον πέρασε αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο. Ίσως να είχε κι ένα δίκιο, αφού ο πόθος του να φανεί σε διεθνές επίπεδο ήταν εκείνος που λίγους μήνες πριν είχε κάνει τη διαφορά απέναντι στη Βασλούι και η ΑΕΚ είχε προκριθεί εις βάρος της ρουμανικής ομάδας. Ο Νάτσο Σκόκο με δύο προσωπικά γκολ είχε κάνει το εύθραυστο 1-0, 3-0 μέσα σε πέντε λεπτά και η Ένωση πανηγύρισε την είσοδό της στους ομίλους του Europa League.


ΠΑΛΕΤΑ:
ΑΕΚ-Βασλούι 3-0 (27/8/2009)
ΠΙΝΕΛΟ:
Με ψηλοκρεμαστό πλασέ στο 74’.
ΕΜΠΝΕΥΣΗ:
«Είχα κι άλλες επιλογές, αλλά είδα να με περιμένει ο τερματοφύλακας και ήξερα ότι μπορούσα να σκοράρω και με λόμπα και με άλλους τρόπους, αλλά επέλεξα αυτόν».
 

 
 




4. Πολύ σκληρός για να πεθάνει (part 1)!

Χαρακτηρίστηκε ως ο αγώνας της δεκαετίας και ίσως κάτι παραπάνω… Διήρκεσε περισσότερες από τρεις ώρες και όταν είχε τελειώσει όλοι ήταν άδειοι ψυχικά. Από ένα τέτοιο σόου του ποδοσφαίρου, δεν θα μπορούσε να λείψει ο Νάτσο Σκόκο. Με τον δεδομένο χαρακτήρα νικητή που τον διακρίνει, δεν δέχτηκε να σκύψει το κεφάλι και να αποχωρήσει χαμένος. Τουλάχιστον, όχι πριν κάνει ό,τι περνούσε από τα πόδια του για να φύγει νικητής. Απέναντι στον Ολυμπιακό ο Αργεντινός πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ, το οποίο έμοιαζε στο 89’ να χαρίζει το κύπελλο στην ΑΕΚ. Μόνο που ήρθε ένα λεπτό αργότερα ο Ματ Νταρμπισάιρ να στείλει το παιχνίδι στην παράταση.


ΠΑΛΕΤΑ:
ΑΕΚ-Ολυμπιακός 4-4 (2/5/2009)
ΠΙΝΕΛΟ:
Με ατομική προσπάθεια και πλασέ στο 89’.
ΕΜΠΝΕΥΣΗ:
«Είναι απίστευτο που χάσαμε το παιχνίδι, δεν φταίει κανείς άλλος παρά μόνο εμείς. Στα πέναλτι παίζει ρόλο και η τύχη, αλλά έπρεπε να είχαμε τελειώσει το παιχνίδι όταν το σκορ ήταν 2-0 και 3-2. Η ήττα μάς πόνεσε, στόχος μας είναι να ανασυνταχθούμε και να κοιτάξουμε τα πλέι οφ».
 
 



 
 
3. Η άλωση του Φαλήρου!

Ο χορός είχε στηθεί. Δεν ήταν εκείνος που τον έσερνε, αλλά ήταν γύρω από το όνομά του. Εκείνο το απόγευμα στο Στάδιο Καραϊσκάκη, απλά θέλησε να αυξήσει λιγάκι την ίντριγκα. Ανήμερα των Φώτων, ο Νάτσο Σκόκο έκανε τη διαφορά στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ και μάλιστα, με όσο πιο εμφατικό τρόπο γίνεται. Πέτυχε δύο γκολ, αλλά έπρεπε να επιλέξουμε ένα από τα δύο. Διαλέξαμε, μάλλον δικαιολογημένα, εκείνο που έδωσε το προβάδισμα στην Ένωση και το οποίο έκανε τον Αντώνη Νικοπολίδη να το σκέφτεται αν πρέπει ξανά να «κλέψει» όταν η μπάλα βρίσκεται στα πόδια του Νάτσο Σκόκο. Είχε προηγηθεί, βλέπετε, λίγους μήνες πριν και ο τελικός του κυπέλλου, όπου και πάλι ο Αργεντινός τον είχε εκθέσει.


ΠΑΛΕΤΑ:
Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-2 (6/1/2010)
ΠΙΝΕΛΟ:
Με εκτέλεση φάουλ στο 40’.
ΕΜΠΝΕΥΣΗ:
«Το βραβείο αυτό ανήκει σε όλη την ομάδα. Από την αρχή της εβδομάδας προετοιμαστήκαμε με αυτό το σκεπτικό. Η σημερινή νίκη είναι αφιερωμένη στον κόσμο μας».
 





 
2. Ο άφθαρτος!

Σήκωσε το κεφάλι και κοίταξε τον πίνακα στο ΟΑΚΑ. Εκείνο το 0-2 έμοιαζε πολύ βαρύ για όλους. Πιο πολύ, όμως, έδειχνε να μην μπορεί να το ανεχτεί ο Νάτσο Σκόκο. Πείσμωσε, συγκέντρωσε όσες δυνάμεις του είχαν απομείνει ύστερα από 80 λεπτά αγώνα και το πήρε απόφαση. Το παιχνίδι θα γύριζε ακόμα κι αν χρειαζόταν να το κάνει μόνος του! Τελικά, το έκανε σχεδόν… μόνος. Αρχικά, δημιούργησε το γκολ του Ράφικ Τζιμπούρ και λίγο πριν από το φινάλε έβαλε την τελευταία πινελιά στο έργο του. Κοίταξε δεξιά, κοίταξε αριστερά και όταν διαπίστωσε πως δεν υπήρχε άλλος δρόμος, σούταρε! Η ΑΕΚ ισοφάρισε και γλίτωσε τα χειρότερα.


ΠΑΛΕΤΑ:
ΑΕΚ-Αστέρας Τρίπολης 2-2 (19/9/2010)
ΠΙΝΕΛΟ:
Με σουτ έξω από την περιοχή στο 87’.
 

 




1. Πολύ σκληρός για να πεθάνει (part 2)!

Τα μεγάλα ματς τα σημαδεύουν μεγάλοι παίκτες! Ο Νάτσο Σκόκο είχε αποφασίσει να μην πάει σπίτι χαμένος εκείνο το βράδυ. Έστω κι αν τελικά έπρεπε να συμβιβαστεί με την πραγματικότητα, έδωσε προσωπική μάχη για να την αποφύγει. Η ΑΕΚ βρέθηκε να χάνει στον τελικό του κυπέλλου με 4-3 κόντρα στη ροή και τη λογική του αγώνα. Ο Ολυμπιακός έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το 103’, όταν και προηγήθηκε. Λίγο αργότερα, έπαιξε και με δεύτερο παίκτη λιγότερο, όμως η Ένωση έμοιαζε να μη βρίσκει λύση. Μέχρι που ο Νάτσο Σκόκο αποφάσισε και πάλι να το πάρει πάνω του. Μια προσποίηση κι ένα σουτ τη στιγμή που ο Αντώνης Νικοπολίδης περίμενε σέντρα, έδωσαν δικαίωμα στο όνειρο για τα 13 λεπτά που απέμεναν…


ΠΑΛΕΤΑ:
ΑΕΚ-Ολυμπιακός 4-4 (2/5/2009)
ΠΙΝΕΛΟ:
Με ατομική προσπάθεια και σουτ στο 107’.
ΕΜΠΝΕΥΣΗ:
«Είναι απίστευτο που χάσαμε το παιχνίδι, δε φταίει κανείς άλλος παρά μόνο εμείς. Στα πέναλτι παίζει ρόλο και η τύχη, αλλά έπρεπε να είχαμε τελειώσει το παιχνίδι όταν το σκορ ήταν 2-0 και 3-2. Η ήττα μάς πόνεσε, στόχος μας είναι να ανασυνταχθούμε και να κοιτάξουμε τα πλέι οφ».

  gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΆΨΤΕ ΤΟ ΣΧΌΛΙΌ ΣΑΣ

Γράψτε το σχόλιό σας με κόσμιο τρόπο.Χωρίς προσβλητικά μηνύματα και βρισιές σε οποιονδήποτε. ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ!

Δεν θα δημοσιεύονται σχόλια που γράφονται σε greeklish

Powered By Blogger

Το αρχείο του blog