Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα (Τακτική ανάλυση)


Το πολυαναμενόμενο πρώτο από τα τέσσερα συνολικά ''Ελ Κλάσικο'' που θα δώσουν οι δύο ομάδες σε διάστημα δεκαοχτώ ημερών διεξήχθη χθες στις 23:00 (σε μετάδοση από το ΣΚΑΙ).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Αρχικά, είχαμε ένα μέτριο παιχνίδι με εξίσου μέτριο ρυθμό, αν και είχαμε κάποια έντονα ξεσπάσματα στο πρώτο ημίχρονο και γενικότερα σε κάποια άλλα σημεία ενδιάμεσα της αναμέτρησης. Δε θα μπορούσαμε να πούμε με ακρίβεια πως κάποια όμαδα ''έβγαλε μάτια'' με την απόδοσή της αλλά ξεχώρισε ο καταπληκτικός Πέπε από πλευράς ''Βασίλισσας'' ενώ για την ομάδα του Πέπ Γκουαρδιόλα ο Μέσσι ήταν αυτός που προκάλεσε για ακόμη μία φορά αναστάτωση στην αντίπαλη άμυνα.

ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ



Οι ''μπλαουγκράνα'' άρχισαν αρκετά δυνατά το πρώτο ημίχρονο, χωρίς αυτό να είναι πλούσιο σε φάσεις και θέαμα. Οι τρεις πολύ καλές ευκαιρίες που σημάδεψαν το πρώτο σαρανταπεντάλεπτο δεν είχαν αντίκρισμα, καθώς τόσο στο 19' ο Ικέρ Κασίγιας εξουδετέρωσε την προσπάθεια του Μέσι, μετά από γλυκιά ψιλοκρεμαστή μπαλιά του Ινιέστα στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, όσο και στο 42' μετά από σουτ του Αργεντίνου στη δεξιά γωνία. Για την Ρεάλ η μεγάλη ευκαιρία ήρθε στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου, μετά από εκτέλεση κόρνερ των ''Μερένχες'', ο Κριστιάνο Ρονάλντο σε κεφαλιά - πάσα, σερβίρει έτοιμο γκολ στον Σέρχιο Ράμος, ο οποίος την στέλνει πάνω στο κεφάλι του Αντριάνο, που απομακρύνει στη γραμμή. Έτσι ο κίνδυνος πέρασε για τους ''Καταλανούς'', με το πρώτο μέρος να βρίσκει ισόπαλες τις δύο ομάδες.
Όσον αφορά τις τακτικές των δύο προπονητών και κατ' επέκταση τις αποδόσεις των ποδοσφαιριστών, είχαμε: έναν εντυπωσιακό, σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, Πέπε. Η εξαιρετική του τοποθέτηση απο πλευράς Μουρίνιο ως ανασταλτικό, δηλαδή στην κόψη του ξυραφιού μεταξύ κέντρου και άμυνας όχι μόνο απέδωσε τα αναμενόμενα αλλά δεν έδωσε χώρους στον αντίπαλο, κάνοντας πιο δύσκολο το έργο του και μπλοκάροντας σημαντικά τον Λίο Μέσι. Κατά τα άλλα οι Ράμος και Μαρσέλο συνέβαλλαν σημαντικά και στην επιθετική λειτουργία της ομάδας. Τσάβι και Ινιέστα σε ένα μέτριο πρώτο ημίχρονο, ενώ ο υπερβολικά ''ήσυχος'' Πέδρο, δεν φάνηκε σχεδόν καθόλου. Κυρίως, ένα παιχνίδι κατοχής από Μπάρτσα, με τους Μαδριλένιους να της δίνουν χώρους, πάντα σε επιτρεπτά πλαίσια, και να προσπαθού να βγουν στην κόντρα με αντεπιθέσεις.

ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Πρώτη καλή στιγμή για τους ''Μαδριλένιους'', ήταν η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κριστιάνο Ρονάλντο, που βρήκε την μπάλα να χτυπάει στη ρίζα της δεξιάς δοκού του Βίκτορ Βαλντές. Δύο λεπτά αργότερα ο Αλμπιόλ αποβάλλεται μετά από κυριολεκτικό ''γκρέμισμα'' του Βίγια μέσα στην περιοχή. Με έυστοχο χτύπημα πέναλτυ από τον Μέσι, η Μπαρτσελόνα ανόιγει το σκορ στο 52'. Λίγο αργότερα στο 58' ο Πουγιόλ τραυματίζεται, με τον Μπουσκέτς να περνάει στη θέση του δίπλα στον Πικέ και τον Σειντού Κειτά να μπαίνει στο παιχνίδι, αναλαμβάνοντας καθήκοντα ανασταλτικού (ουσιαστικά άλλαξε θέσεις με τον Μπουσκέτς). Στο 62' η Μπάρτσα έφτασε κοντά στο δεύτερο γκολ, αλλά η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Κασίγιας από το σουτ του Τσάβι. Οι ''Καταλανοί'' έριξαν τον ρυθμό και έδειχναν να ελέγχουν το ματς με παίκτη παραπάνω, αλλά στο 81' ο Ντανιέλ Άλβες ανέτρεψε στην περιοχή τον Μαρσέλο και η Ρεάλ κέρδισε πέναλτι. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο σκόραρε με την σειρά του από τα 11 βήματα στο 82' και με το 29ο φετινό του γκολ στο πρωτάθλημα διαμόρφωσε το τελικό 1-1.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΆΨΤΕ ΤΟ ΣΧΌΛΙΌ ΣΑΣ

Γράψτε το σχόλιό σας με κόσμιο τρόπο.Χωρίς προσβλητικά μηνύματα και βρισιές σε οποιονδήποτε. ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ!

Δεν θα δημοσιεύονται σχόλια που γράφονται σε greeklish

Powered By Blogger

Το αρχείο του blog