Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

6η αγωνιστική play off:ΑΕΚ-Ολυμπιακός 2-1



Από τις 15 Ιουλίου θα αναγκαστεί να μπει ο Ολυμπιακός στη μάχη της πρόκρισης στους ομίλους του Europa League μετά την ήττα του από την ΑΕΚ του... διχασμού στο ΟΑΚΑ (2-1). Ευνοημένοι οι "κιτρινόμαυροι", ξεκινούν τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις τους στις 19 Αυγούστου.
Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για την ΑΕΚ. Οι «κιτρινόμαυροι» μπήκαν δυνατά και γεμάτοι πάθος, με αποτέλεσμα στο 6ο λεπτό να πάρουν προβάδισμα στο σκορ με τον Μανωλα. Ο 19χρονος αμυντικός έψαχνε το γκολ σε πολλά ματς, όμως η μπάλα δεν του έκανε τη χάρη να καταλήξει στα αντίπαλα δίχτυα και μόλις το πέτυχε, ξέσπασε. Ίσως να ήταν και ένα παιχνίδι της μοίρας, αφού στο Καραϊσκάκη του είχε ακυρωθεί κανονικό γκολ. Αμέσως έτρεξε προς το πάγκο προκειμένου να πανηγυρίσει μαζί με τους συμπαίκτες του και να στείλει μήνυμα στήριξης στον Ντούσαν Μπάγεβιτς, στον οποίο αφιέρωσε το παρθενικό του γκολ.
Οι απουσίες όμως στον άξονα της μεσαίας γραμμής και στο κέντρο της άμυνας, άρχισαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Ο Ολυμπιακός βρήκε τα πατήματά του και ισορρόπησε το παιχνίδι, χάνοντας μάλιστα και την πρώτη του ευκαιρία στο 10 λεπτό με τον Γιάννη Παπαδόπουλο, του οποίου η κεφαλιά κατέληξε άουτ. Το ίδιο όμως δεν έγινε στο αμέσως επόμενο λεπτό, όταν και εκμεταλλεύτηκε τόσο την κάθετη μπαλιά του Στολτίδη, όσο και την αμυντική αδράνεια της ΑΕΚ (ο Μανωλάς μπόρεσε να κόψει), ισοφαρίζοντας σε 1-1.
Το γκολ αυτό δεν «πάγωσε» μόνο τις εξέδρες του ΟΑΚΑ, που είχαν πάρει φωτιά μέχρι εκείνο το σημείο, αλλά και την ΑΕΚ. Η απογοήτευση ήταν κάτι παραπάνω από αισθητή, κάτι που φάνηκε και στο παιχνίδι των «κιτρινόμαυρων». Η κατοχή της μπάλας χάθηκε, καθώς τα δύο αμυντικά χαφ του Ολυμπιακού (Λεντέσμα, Στολτίδης) είχαν κυριαρχήσει στο χώρο του κέντρου. Την ίδια ώρα, η αναγκαστική αλλαγή του Μανωλά λόγω τραυματισμού, οδηγούσε τον Ντούσαν Μπάγεβιτς να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του, με κάπως ανορθόδοξο τρόπο (λόγω και των ελάχιστων επιλογών που είχε).
Στο δεύτερο ημίχρονο όμως, οι ρόλοι άλλαξαν. Η προβληματική εικόνα της ΑΕΚ έδωσε τη θέση της στο πάθος του πρώτου 9λεπτου, ενώ η κυριαρχία των φιλοξενούμενων στο χώρο του κέντρου εξαφανίστηκε ως δια μαγείας. Στα πρώτα 4 λεπτά της επανάληψης, οι «κιτρινόμαυροι» έκαναν 4 ευκαιρίες (τρεις με τον Μπλάνκο και μία με τον Σκόκο), εκ των οποίων η μία κατέληξε στα δίχτυα του Πάρντο.


Διαιτητής: Τ. Κάκκος (Κέρκυρα)
Βοηθοί: Δάλλας (Ηπείρου), Τάτσης (Ηπείρου)

Συνθέσεις

Α.Ε.Κ.:
Σεμπάστιαν Σάχα, Σάββας Γκέντσογλου (76' Γιώργος Αλεξόπουλος), Κώστας Μανωλάς (17' Περέιρα Λεονάρντο), Νίκος Γεωργέας, Σάνελ Γιάχιτς, Παναγιώτης Λαγός, Παντέλης Καφές, Κρίστιαν Νέμεθ (88' Νίκος Καράμπελας), Ισμαέλ Μπλάνκο, Γκουστάβο Μαντούκα, Ιγκνάσιο Σκόκο

Ολυμπιακός:
Ράφαελ Ούρκο Πάρντο, Γιώργος Γκαλίτσιος (75' Γιάννης Φετφατζίδης), Αβραάμ Παπαδόπουλος, Ραούλ Μπράβο, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Τάσος Πάντος, Ακης Στολτίδης, Κριστιάν Λεντέσμα, Γκονσάλες Οσκαρ, Γιάννης Παπαδόπουλος, Κώστας Μήτρογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΆΨΤΕ ΤΟ ΣΧΌΛΙΌ ΣΑΣ

Γράψτε το σχόλιό σας με κόσμιο τρόπο.Χωρίς προσβλητικά μηνύματα και βρισιές σε οποιονδήποτε. ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ!

Δεν θα δημοσιεύονται σχόλια που γράφονται σε greeklish

Powered By Blogger

Το αρχείο του blog