Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

ΑΠΟΕΛ: Έβγαλε το budget δύο ετών!

Ο ΑΠΟΕΛ προκρίθηκε στους «16» του Champions League, αλλά ίσως το πιο σημαντικό... 16άρι είναι τα εκατομμύρια ευρώ που έφερε η πρόκριση στην φάση των νοκ-άουτ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει ήδη βάλει στο ταμείο της 12,6 εκ. ευρώ, από μπόνους συμμετοχών, πριμ βαθμών και διάφορες χορηγίες και εμπορικά έσοδα, ενώ με την πρόκριση στους «16» προσθέτει τουλάχιστον άλλα 3,8 εκ. ευρώ!



Το market pool της UEFA για την Κύπρο υπολογίζεται περίπου στο 1 εκ. ευρώ, το οποίο καρπώνεται ολόκληρο ο ΑΠΟΕΛ, ενώ τα έσοδα από τα τρία εντός έδρας ματς συντηρητικά φτάνει το 1,5 εκ. ευρώ.

Παράλληλα, τα έσοδα από τα εμπορικά και τις χορηγίες έχουν ήδη φτάσει τα 500.000 ευρώ, ενώ μέχρι τώρα το μπόνους βαθμών έχει φτάσει στα 1,6 εκ. ευρώ για τις νίκες κόντρα σε Ζενίτ και Πόρτο και 1.200.000 ευρώ για τις ισοπαλίες με Σαχτάρ, Πόρτο και Ζενίτ, σύνολο 2,8 εκ. ευρώ!

Από εδώ και πέρα το κοντέρ ανεβαίνει σε... ιλιγγιώδη νούμερα. Συγκεκριμένα, ο ΑΠΟΕΛ στους "16" θα δώσει ένα ματς εντός έδρας, άρα περίπου 500.000 ευρώ εισπράξεις, πήρε 3 εκ. ευρώ για την πρόκριση και μόνο στους «16» ως μπόνους από την ΟΥΕΦΑ και άλλα 300.000 ευρώ από το market pool της ΟΥΕΦΑ.

Με δεδομένη την κρίση που μαστίζει το κυπριακό ποδόσφαιρο και τις μεγάλες αντιπάλους του ΑΠΟΕΛ, η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει την ευκαιρία να αφήσει πολλά χρόνια πίσω τους διεκδικητές του τίτλου, αν φυσικά υπάρξει σωστή διαχείριση...



πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΆΨΤΕ ΤΟ ΣΧΌΛΙΌ ΣΑΣ

Γράψτε το σχόλιό σας με κόσμιο τρόπο.Χωρίς προσβλητικά μηνύματα και βρισιές σε οποιονδήποτε. ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ!

Δεν θα δημοσιεύονται σχόλια που γράφονται σε greeklish

Powered By Blogger

Το αρχείο του blog