Oπως σας ενημέρωσε πρώτο το gazzetta.gr, ο Φάνης Γκέκας επέστρεψε στην Εθνική μας ομάδα και σας θυμίζουμε τι έκανε στο διάστημα της απουσίας του από τη «γαλανόλευκη» αλλά και τι... συγχωροχάρτι αναζητά.

 
Έχοντας αναδειχθεί πρώτος σκόρερ με το εθνόσημο σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή ζώνη των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου με 10 γκολ, ο Φάνης Γκέκας, ο οποίος μάλιστα είναι και ο 5ος καλύτερος σκόρερ στην ιστορία της Εθνικής μας ομάδας, αποφάσισε να σταματήσει την καριέρα του με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πέρσι το Δεκέμβρη επικαλούμενος καταστάσεις εντός της ομάδας οι οποίες δεν του άρεσαν.

Πλέον, κι αφού έχει περάσει ένας χρόνος από την απόφαση που είχε πάρει τον Σεπτέμβριο του 2010, ο Γκέκας ο οποίος μίλησε πρώτα με τον Φερνάντο Σάντος και εμφανίστηκε μετανιωμένος για τη στάση που κράτησε αυτό το διάστημα, βρέθηκε και πάλι στις κλήσεις της προεπιλογής του Σάντος για το ματς με την Κροατία στο «Καραϊσκάκη».

Ξεκίνησε δαιμονισμένα αλλά...
Σε τι κατάσταση όμως βρίσκεται ο διεθνής επιθετικός και ποια ήταν τα αγωνιστικά του επιτεύγματα όσο διάστημα απουσίαζε από την Εθνική; Ο Γκέκας, από την ημέρα που σταμάτησε με το εθνόσημο άρχισε να... πυροβολάει με τη φανέλα της Άιντραχτ πετυχαίνοντας συνολικά 14 γκολ στο πρώτο μισό της Μπουντεσλίγκα αποτελώντας το μεγάλο «κανόνι» της ομάδας της Φρανκφούρτης ενώ παράλληλα ήταν και στους πρώτους σκόρερ του γερμανικού πρωταθλήματος.

...έπεσε στην πορεία και σταμάτησε στα 18
Όταν όμως άλλαξε η χρονιά, η αφλογιστία ταλαιπώρησε έντονα τον 31χρονος Λαρισαίο επιθετικό και μαζί τους ξεκίνησε και η κατρακύλα της Άιντραχτ. Εν τέλει, η σεζόν έληξε με εκείνον να σκοράρει συνολικά 18 γκολ τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο Κύπελλο, αλλά το... μπλακ άουτ που έπαθε στο β΄ μέρος του πρωταθλήματος στοίχισε την Άιντραχτ η οποία δεν μπόρεσε να αποφύγει τον υποβιβασμό.
Βέβαια, τα 18 συνολικά γκολ σε 34 εμφανίσεις είναι αξιοσέβαστη απόδοση για τον Έλληνα άσο, αλλά οι προσδοκίες που είχε καλλιεργήσει στους ανθρώπους της γερμανικής ομάδας μέχρι και το Δεκέμβριο του 2010 δεν κατάφεραν να επιβεβαιωθούν και στη συνέχεια.

Έμεινε για να την ανεβάσει
Έπειτα από διαβουλεύσεις που έγιναν μεταξύ προπονητή και διοίκησης στη Φρανκφούρτη το περασμένο καλοκαίρι, αποφασίστηκε να παραμείνει στην ομάδα ο Γκέκας και τη νέα σεζόν ώστε να την βοηθήσει να ανέβει και πάλι στην πρώτη κατηγορία, όπως και έγινε. Το πρωτάθλημα της Β΄ Κατηγορίας άρχισε στη Γερμανία από τον Ιούλιο με τον Γκέκα να παίζει έστω και ως αλλαγή στα περισσότερα ματς. Ενώ έκανε σεφτέ στα γκολ για τη νέα σεζόν στο παιχνίδι του Κυπέλλου.

Συγχωροχάρτι ένα γκολ-πρόκριση
Ο Σάντος είχε ξεκαθαρίσει όλο αυτό το διάστημα πως η πόρτα της Εθνικής παραμένει ανοικτή για οποιονδήποτε θέλει να επιστρέψει σε αυτή και δεδομένης της έλλειψης παικτών στη γραμμή κρούσης της Εθνικής μας ομάδας δεν θα έλεγε «όχι» να δοκιμάσει την αγωνιστική κατάσταση του... μετανιωμένου πια Γκέκα. Το αν θα μπορεί να βοηθήσει θα φανεί στην πορεία των προπονήσεων της Εθνικής. Έστω κι αν έχασε σχεδόν όλη την πορεία της «γαλανόλευκης» στα προκριματικά τώρα έρχεται να δηλώσει «παρών». Μένει να δούμε αν η «συγγνώμη» του μπορέσει να μετατραπεί και σε ένα γκολ... πρόκρισης με τους Κροάτες. Αυτή θα είναι η καλύτερη «συγγνώμη» προς τους προδομένους φιλάθλους και συμπαίκτες του...