Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Αστέρας Τρίπολης: Το τέλος του...παραμυθιού!

Ο Αστέρας Τρίπολης αγωνιζόταν το 2004 στην Δ΄ Εθνική κατηγορία. Ανέβηκε χωρίς στάση μέχρι την Σούπερ Λίγκα όπου εμφανίσθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του τη σεζόν 2007-2008. Μετά από την ήττα του από τον Παναθηναϊκό, έπεσε κατηγορία καθώς δεν κατάφερε να μείνει στα σαλόνια του ποδοσφαίρου μας για πέμπτη συνεχόμενη αγωνιστική περίοδο.

Για τον Αστέρα υπάρχουν ξεκάθαρες εξηγήσεις για τα “πως” και τα “γιατί” του υποβιβασμού του. Άλλωστε, στο ποδόσφαιρο δεν κυριαρχεί η....μεταφυσική και πάντα υπάρχουν εξηγήσεις για όλα.


Από πέρσι, ο
Μπάκος και ο Καϋμενάκης, οι δύο ιδιοκτήτες της ΠΑΕ της Αρκαδίας, ξεκαθάρισαν ότι αφήνουν την ομάδα να πορευθεί με τα έσοδα της καθώς δεν είχαν πια διάθεση να βάλουν άλλα χρήματα αφού ήδη είχαν επενδύσει πολλά.

Τα προβλήματα που είχαν με ντόπιους και φυσικά η κριτική που δέχθηκαν, αλλά και η άρνηση του
Δήμου της Τρίπολης να διευκολύνει επιχειρηματικά σχέδια τους στην περιοχή όπως και οι “καρφωτές” ακόμα και για αγροτικές και κτηνοτροφικές δραστηριότητες τους σε ιδιόκτητες εκτάσεις τους, συνετέλεσαν ώστε το δίδυμο να χάσει το κέφι και τη διάθεση του. Ξενέρωσαν, κατά το κοινώς λεγόμενο...

Προοδευτικά, ο Αστέρας έχασε τους πιο ακριβούς και καλύτερους παίκτες του καθώς μπήκε σε διαδικασία περικοπών και ανανέωσης.


Έφυγαν οι
Ζαϊρί, Φιλόμενο, Τσέζαρεκ, Καρντόζο, Μιλάνο, Αμπάρης, Λαζαρίδης, οι στυλοβάτες δηλαδή της ενδεκάδας του. Παράλληλα, οι ξένοι ποδοσφαιριστές που έμειναν στην Τρίπολη, αλλά και εκείνοι που προστέθηκαν σε αυτούς, έκαναν δική τους “κυβέρνηση” και μοιραία δημιουργήθηκε χάσμα στις σχέσεις τους με τους Έλληνες συμπαίκτες τους.

Η νευρικότητα για τις οφειλές και η έλλειψη πειθαρχίας στην ομάδα, όπως και η πίεση από την τοπική κοινωνία σε μία πόλη όπου δεν μπορούσε κανείς να “κρυφτεί” ή να “απομονωθεί”, με αποτέλεσμα να ανακυκλώνονται όλη την ημέρα οι συζητήσεις γύρω από τον Αστέρα και την προβληματική παρουσία του και να μην “καθαρίζει” το μυαλό, έχουν τη δική τους σημασία επίσης.


Όλα αυτά έπαιξαν τον ρόλο τους καθώς άλλωστε δεν μπόρεσε ο Αστέρας να βρει λύσεις στο σκοράρισμα και μοιραία έχασε σε αρκετές περιπτώσεις τη δυνατότητα ή και την ευκαιρία να επιβάλλει τον δικό του ρυθμό και να αξιοποιήσει το πάθος και την κινητικότητα των παικτών του.


Έτσι και αλλιώς, θα ήταν παράδοξο για τον Αστέρα να μείνει στην Σούπερ Λίγκα με μόλις μία εντός έδρας νίκη σε όλο το πρωτάθλημα. Ποτέ άλλοτε μία ομάδα δεν το έχει καταφέρει αυτό και φυσικά δε θα ήταν λογικό να το πετύχει ο Αστέρας που δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει την ισχύ της έδρας του.


Η μοίρα, φυσικά, παίζει πολλά παιχνίδια. Παράξενα συνήθως. Την πρώτη νίκη του στη μεγάλη κατηγορία ο Αστέρας τη σημείωσε με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό, τον Οκτώβριο του 2007. Τότε έβαλε και το πρώτο γκολ του στην κατηγορία.


Αποχαιρέτησε την Σούπερ Λίγκα με ήττα από τον Παναθηναϊκό, μάλιστα με ένα αυτογκόλ.

Άλλο αξιοσημείωτο και ίσως απόλυτα ενδεικτικό για το τι πραγματικά έφταιξε και ο Αστέρας δεν κατάφερε να κρατηθεί στην κατηγορία ; Από την τωρινή βασική ενδεκάδα του, κανείς από τους παίκτες της δεν ήταν στις πρώτες επιλογές για την τεχνική ηγεσία του Αστέρα πριν από 4 χρόνια, στην πρώτη σεζόν στη μεγάλη κατηγορία. Και πως θα μπορούσε άλλωστε να γίνει αυτό καθώς από εκείνη την ομάδα έχουν απομείνει μόνο ο μέσος Λαδάκης και ο τερματοφύλακας Αναστασόπουλος. Μέσα σε 4 χρόνια ξηλώθηκε μία ολόκληρη ομάδα. Όταν οι αντικαταστάτες δεν είναι ισάξιοι ή και καλύτεροι σε σχέση με εκείνους που έφυγαν, ο υποβιβασμός δεν είναι αναπόφευκτος ;
 
 
http://fotisbazakas.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΆΨΤΕ ΤΟ ΣΧΌΛΙΌ ΣΑΣ

Γράψτε το σχόλιό σας με κόσμιο τρόπο.Χωρίς προσβλητικά μηνύματα και βρισιές σε οποιονδήποτε. ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ!

Δεν θα δημοσιεύονται σχόλια που γράφονται σε greeklish

Powered By Blogger

Το αρχείο του blog