Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 1-1: Αρνείται να χάσει

Σχετική εικόνα

Ο ΠΑΟΚ κόντρα σε θεούς και δαίμονες κατάφερε να φύγει αλώβητος μέσα από το ΟΑΚΑ και ετοιμάζεται να υποδεχθεί τον συνδιεκδικητή του τίτλου, Ολυμπιακό στην καυτή - όπως αναμένεται - Τούμπα για την 20η αγωνιστική του πρωταθλήματος.



Μου φαίνονται αστείες οι δηλώσεις κάποιων παικτών της ΑΕΚ που ισχυρίζονται ότι η βαθμολογική διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων δεν φάνηκε στο χορτάρι. Πως να φανεί; Αφού ο Δανός διαιτητής έβγαλε εκτός παιχνιδιού τον ΠΑΟΚ...
Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε στο 10' με την κεφαλιά του Μαουρίσιο μετά από την κεφαλιά - πάσα του Βαρέλα από το κόρνερ του Ελ Καντουρί. Αυτό το ζεύγος Βαρέλα - Μαουρίσιο εναντίον της ΑΕΚ γιατί μου θυμίζει συνειρμικά κάτι; Α, ναι! Ήταν σαν να έβλεπα το περσινό σκηνικό της Τούμπας στο τέρμα του Μπάρκα μπροστά στην θύρα 4. Μόνο που τώρα στην εγκυρότητα του γκολ δεν χωρούσε καμιά αμφιβολία. 

Η συνέχεια είχε πρωταγωνιστή τον διαιτητή, αφού επέμενε να "κιτρινίζει" παίκτες του ΠΑΟΚ, αδιαφορώντας, όμως, για τα μαρκαρίσματα των παικτών της ΑΕΚ. Οι ασπρόμαυροι έκαναν το παιχνίδι τους πάραυτα. Από την άλλη, οι κιτρινόμαυροι δεν απείλησαν ουσιαστικά την εστία του Πασχαλάκη, καθώς η μοναδική καλή ευκαιρία που ξεχώρισα στο α' ημίχρονο ήταν το σουτ του Λιβάγια στο 5'. Πέρα από αυτό, ο ΠΑΟΚ είχε τον έλεγχο. Μέχρι να αποβληθεί αδίκως ο Ζαμπά στο 32'. Μετά από αυτήν την χρονική στιγμή, οι ισορροπίες άρχισαν σταδιακά να αλλάζουν.

Ο ΠΑΟΚ αναγκάστηκε να υποχωρήσει για να καλύψει τα κενά του και όσο προχωρούσε η ώρα και με τα επίπεδα κούρασης να αυξάνονται, τόσο η ΑΕΚ γινόταν πιο πιεστική. Ωστόσο, ανούσια πιεστική και κουραστική. Έκανε πάνω από 40 σέντρες για να βάλει ένα γκολ, αλλά, και πάλι, ο Πασχαλάκης ακούμπησε ελάχιστες φορές την μπάλα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν απειλήθηκε. Το απογοητευτικό για την ομάδα και τους φίλους της ήταν ότι δεν είχε και διαφορετικό τρόπο να απειλήσει. Οι αμυνόμενοι του ΠΑΟΚ απέκρουαν όλες τις επιθέσεις του αντιπάλου αντιστεκόμενοι σθεναρά στο να δεχθούν κάποιο τέρμα. Δυστυχώς αυτό δεν συνέβη στο 74' όταν ο Βαρέλα έχασε τον Πόνσε και ο τελευταίος σκόραρε με κεφαλιά.
Το ίδιο σκηνικό συνεχίστηκε μέχρι το τέλος του παιχνιδιού εξαντλώντας τις δυνάμεις των παικτών και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τους δύο δικεφάλους ισόπαλους. 

Θεωρώ ότι το αποτέλεσμα είναι πλασματικό, καθώς οι αποφάσεις του διαιτητή ανέτρεψαν τα πλάνα των ομάδων. Σίγουρα θα βλέπαμε ένα πολύ καλύτερο παιχνίδι αν έπαιζαν 11 εναντίον 11, αλλά και πάλι το σκορ δεν μπορούμε να το προβλέψουμε. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα είχαμε άλλη εικόνα για το παιχνίδι έτσι όπως αυτό φαινόταν μέχρι να αποβληθεί ο Ζαμπά.
Τώρα ο ΠΑΟΚ είναι στο +6 από τον Ολυμπιακό και τον περιμένει στην Τούμπα, σε ένα ντέρμπι που θα κρίνει πολλά για την συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΆΨΤΕ ΤΟ ΣΧΌΛΙΌ ΣΑΣ

Γράψτε το σχόλιό σας με κόσμιο τρόπο.Χωρίς προσβλητικά μηνύματα και βρισιές σε οποιονδήποτε. ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ!

Δεν θα δημοσιεύονται σχόλια που γράφονται σε greeklish

Powered By Blogger

Το αρχείο του blog