Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Η συνάντηση κορυφής της ΑΕΚ

 

Δέσμευση της ομάδας του 2004 για συνάντηση ώστε να κανονιστούν τα χρέη του καθενός. Πρόεδρος Γιάννης Βούρος στην επιτροπή "Θεμέλιο 21", αντιπρόεδροι Παπαϊωάννου, Μπάγεβιτς και Οικονομόπουλος. Ολες οι εξελίξεις από τη συνάντηση "Θεμέλιο 21" και η ανακοίνωση.

 

Το βράδυ της Κυριακής ολοκληρώθηκε η πολύωρη συνάντηση, μετά την πρωτοβουλία του Μιχάλη Τροχανά, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας (και όχι στα Σπάτα). Η ομάδα του 2004 αποφάσισε να αρχίσει έλεγχος από ορκωτό λογιστή για να καταγραφούν τα χρήματα που χρωστούν και αναλογικά (με το ποσοστό μετοχών που διέθετε ο καθένας) ποιες είναι οι οφειλές του καθένα (θα υπάρξει σχετική συνάντηση την Τρίτη). 
Αυτός ο έλεγχος θα διαρκέσει περίπου ένα διήμερο και την Τετάρτη αναμένεται να βγει ανακοίνωση που θα περιλαμβάνει τα στοιχεία, ενώ την ίδια μέρα θα γίνει νέα συνάντηση, από τη "Θεμέλιο 21" και θα βγει τελική ανακοίνωση. 

Πιθανόν να αναβληθεί η ΓΣ της Παρασκευής αν αυτό χρειαστεί, αν και ο Σταύρος Αδαμίδης τόνισε στη μάζωξη πως είναι αντίθετος: "Εγώ πέραν της Παρασκευής δεν κάθομαι ούτε μία μέρα. Την Παρασκευή πρέπει να γίνει η ΓΣ και να εκλεγεί νέα διοίκηση". Εκεί η Original πρότεινε να μπουν μπροστά οι παλαίμαχοι, να πάει κόσμος στο γήπεδο για να έχει έσοδα η ομάδα, ενώ επικράτησε προβληματισμός για τις ευθύνες που θα έχουν οι παλαίμαχοι και ποιος θα δεχθεί να βάζει την υπογραφή του.

Από κει και πέρα, σε συμφωνία για τη συγκρότηση του διοικητικού συμβουλίου της κίνησης "Θεμέλιο 21" προχώρησαν όσοι συμμετείχαν στη μάζωξη της Κυριακής. Πρόεδρος αναλαμβάνει ο Γιάννης Βούρος, ο Μιχάλης Τραχανάς, που κατέθεσε και την πρόταση, παίρνει τη θέση του προέδρου επί τιμή ενώ αντιπρόεδροι είναι ο Μίμης Παπαιωάννου, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς και ο Χάρης Οικονομόπουλος. Θέση προτάθηκε και στον Ντέμη Νικολαΐδη, ο οποίος προφανώς την αρνήθηκε. 

Τονίζουμε ότι η συγκεκριμένη επιτροπή δεν εκτελεί χρέη διοίκησης, ωστόσο θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην εκλογή νέας διοίκησης και στη νέα τάξη πραγμάτων μετά τη Γενική Συνέλευση.

Πρέπει να σημειωθεί πως ενώ το αρχικό σχέδιο Τροχανά έκανε λόγο για 50.000 οικογένειες και συγκέντρωση χρημάτων την επόμενη εξαετία, υπάρχει μία τροποποίηση που θα ανακοινωθεί την Τετάρτη και η οποία θα κάνει λόγο για χαμηλό ποσό συμμετοχής.
Τέλος, υπάρχει και η πρόταση Οικονομόπουλου, που δεν έχει διευκρινιστεί, για χρήματα από τους παλιούς μετόχους στην ΑΕΚ, σε μορφή δανείου, τα οποία θα πάρουν πίσω όταν η ΑΕΚ πάρει τα χρήματα από τον Μάκη Ψωμιάδη.


Αναλυτικά η ανακοίνωση:
"Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ
Η ελπιδοφόρα παρουσία στο ίδιο τραπέζι τόσων ανθρώπων και παραγόντων με προσφορά και διαφορετικές κατά καιρούς θέσεις στην οικογένεια της ΑΕΚ θεμελιώνουν την Αναγέννησή της.
1.   Στη σημερινή συνάντηση εγκρίθηκε ομόφωνα με βελτιώσεις η μελέτη του πρώην Προέδρου της ΠΑΕ ΑΕΚ κ. Μιχάλη Τροχανά «ΘΕΜΕΛΙΟ 21».
2.   Συγκροτήθηκε σε σώμα η Επιτροπή Στρατηγικού Σχεδιασμού με σκοπό την ίδρυση Εγγυήτριας Δύναμης της ΑΕΚ με τη συμμετοχή 50.000 Ενωσίτικων Οικογενειών. Πρόεδρος εξελέγη ο κ. Γιάννης Βούρος με Αντιπροέδρους τους κ.κ. Μίμη Παπαϊωάννου, Ντούσαν Μπάγιεβιτς και Χάρη Οικονομόπουλο. Εκτελεστικός Διευθυντής εξελέγη ο κ. Χρήστος Πετράκης και Επίτιμος Πρόεδρος ο κ. Μιχάλης Τροχανάς.
Η σύνθεση της ολομέλειας εγγυάται την επιτυχία του εγχειρήματος. Ήρθε η ώρα να αποδείξουμε ότι η εσωστρέφεια και η παθογένεια ανήκουν στο παρελθόν. Η θεμελίωση μιας νέας, υγιούς ΑΕΚ είναι στο χέρι όλων μας
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΘΕΜΕΛΙΟ 21"


Δείτε το live της συνάντησης:

19:45: Σε συμφωνία για τη συγκρότηση του διοικητικού συμβουλίου της κίνησης "Θεμέλιο 21" προχώρησαν όσοι συμμετείχαν στη μάζωξη της Κυριακής. Πρόεδρος αναλαμβάνει ο Γιάννης Βούρος, ο Μιχάλης Τραχανάς, που κατέθεσε και την πρόταση, παίρνει τη θέση του προέδρου επί τιμή ενώ αντιπρόεδροι θα είναι ο Μίμης Παπαιωάννου, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο Λάκης Νικολάου και πιθανότατα ο Ντέμης Νικολαΐδης.

19:30: Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην ΑΕΚ καθώς όπως επιβεβαιώθηκε η ομάδα του 2004 αποφάσισε να συναντηθεί την Τρίτη και να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι όλα τα μέλη και με την παρουσία τόσο του οικονομικού ελεγκτή όσο και ορκωτού λογιστή να πόσα χρήματα χρωστούν και αναλογικά (με το ποσοστό μετοχών που διέθετε ο καθένας) ποιες είναι οι οφειλές. Για τη συνάντηση αυτή, μέχρι στιγμής, έχουν συμφωνήσει οι Νικολαΐδης, Παππάς, Κανελλόπουλος και Κούλης. Θα γίνουν επαφές με τον Νίκο Νοτιά, τον Νικο Θανόπουλο και τους Χατζηιωάννου και Γκούμα με στόχο να δώσουν όλοι το παρών στο κρίσιμο ραντεβού.

15:10 Υπάρχει ένα μικρό διάλειμμα στη συζήτηση. Όλοι οι συμμετέχοντες σε αυτήν έχουν βγει έξω από την αίθουσα, με τον Ντέμη Νικολαϊδη και τον Πέτρο Παππά να τα λέμε οι δυο τους σε μία γωνία εδώ και περίπου 7 λεπτά.

15:00 Οι δημοσιογράφοι έχουν αποχωρήσει από τον χώρο. Όπως τονίστηκε μόλις προκύψει κάτι, θα βγει σχετική ανακοίνωση.

13:35 Γιάννης Βούρος: "Τέλος στην απονομή ευθυνών! Κοιτάζουμε όλοι μπροστά. Το κομμάτι του γηπέδου θα είναι ο πολιορκητικός μας κριός. Θα έχουμε σύντομα την τροπολογία που θα μας επιτρέπει την ανέγερση γηπέδου 32.000 θέσεων".

14:22 Αναφορικά με την επιλογή του να μην δίνει το παρών στο γήπεδο, ο Ντέμης Νικολαΐδης, υποστήριξε:  "Όταν νιώσω καλά θα ξαναπάω στο γήπεδο. Όταν σε λένε κακοδιαχειριστή και κλέφτη δεν πας στο γήπεδο εύκολα". Στο σημείο αυτό εκπρόσωπος της Original έκανε παρέμβαση και τόνισε: "Από εμάς δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με κανέναν. Η γραμμή μας είναι όλοι μαζί".

14:20 Τάκης Κανελόπουλος: "Το νιώθουμε όλοι ότι έχουμε ευθύνες γι' αυτό και είμαστε εδώ. Και θέλουμε να δώσουμε τις εγγυήσεις για να ζεσταθεί ξανά ο κόσμος".

14:02 Ντέμης Νικολαϊδης: "Αυτό είναι άσχετο με τη συζήτηση και κάνει κακό. Ποιοι είναι αυτοί; Μιλήστε με στοιχεία".

13:58 Μιχάλης Τροχανάς: "Υπάρχουν τέσσερις επενδυτές που εργάζονται για να μπουν στην ΑΕΚ. Το λέω πολύ σοβαρά. Αυτή την περίοδο επεξεργάζονται τα στοιχεία της ΠΑΕ".

13:56 Τάκης Κανελλόπουλος: "Αρνούμαι οποιαδήποτε ανάμειξη για όσα συνέβησαν από τον Ιανουάριο του 2009, όταν και παραιτήθηκα και εντεύθεν. Συμφωνώ όμως να βρεθεί τι αναλογεί στον καθένα".

13:52 Γιάννης Βούρος: "Υπάρχει δυνατότητα να μπουν άμεσα από όλους εδώ μέσα χρήματα προκειμένου να καλυφθούν τα 6,5 εκατομ. ευρώ και να βγει η σεζόν; Δεν έχουμε χρόνο πλέον".

13:50 Ντέμης Νικολαΐδης: "Απόψε, το αργότερο μέχρι αύριο πρέπει να μάθουμε από τον ορκωτό λογιστή της ΑΕΚ τι μας αναλογεί και να τα πληρώσουμε".

13:47 Πέτρος Παππάς: "Δεσμεύομαι να καλύψω μέρος του ταμειακού προβλήματος αρκεί να το πράξουν και οι άλλοι μέτοχοι. Έχω τη δέσμευση του κ. Νοτιά ότι θα συμμετέχει σε ό,τι αποφασιστεί εδώ".

13:45 Χάρης Οικονομόπουλος: "Θα επιστραφούν στην ΑΕΚ τα 21 εκατ. ευρώ που έχουν δεσμευθεί από την οικογένεια Ψωμιάδη".

13:30 Σε καλό κλίμα συνεχίζεται η κουβέντα και άπαντες συμφωνούν πως θα πρέπει σήμερα κιόλας να βρεθεί λύση για το οικονομικό πρόβλημα της ομάδας.

13:07 Ο λόγος και πάλι στον Ντούσαν Μπάγεβιτς: "Να είμαστε ειλικρινείς. Στην ΑΕΚ γύρισα δύο φορές, συγγνώμη είπα, αλλά δεν έκανα τίποτα. Το πως έφυγα και γιατί δεν έχει σημασία. Ενότητα θέλουμε κύριοι. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο. Αν βγούμε από εδώ χωρίς ενότητα τελείωσε η ιστορία. Εγώ ΑΕΚ πάντα θα είμαι, το ξέρω μέσα μου. Σημασία έχει να βρούμε επιτέλους το πως θα είμαστε όλοι μαζί. Χωρίς την ενότητα δεν κάνουμε τίποτα".

13.05 Οι Τροχανάς και Κούλης προτείνουν έναν μήνα ανακωχής, χωρίς εμπρηστικές δηλώσεις, προκειμένου να περάστει προς τα έξω ενωτικό κλίμα.

 
12:49 Ντέμης Νικολαϊδης: "Διαφωνώ ότι η λύση είναι ο κόσμος. Ο κόσμος είναι μόνο για τα διαρκείας".

12:45 Μιχάλης Τροχανάς: "Η ΑΕΚ δεν έχει χρέη! Αυτή είναι η έκπληξη που σας έλεγα και θα σας το αποδείξω".

12:40 Ντούσαν Μπάγεβιτς: "Λύση για την ΑΕΚ είναι να απαλλαχτεί από τα χρέη".

 
12:36 Ο Σταύρος Αδαμίδης επανέλαβε από την πλευρά του ότι ο κόσμος θα πρέπει να παίξει καταλυτικό ρόλο στη νέα προσπάθεια.

12:30 Στην κουβέντα παρίσταται και ο νομικός της ΑΕΚ στην υπόθεση της ΑΕΚ, Χάρης Οικονομόπουλος. "Είμαστε ΑΕΚ και έτσι θα είμαστε πάντα πρώτοι ανεξάρτητα αν θα πάρουμε τίτλο ή όχι. Ο άνθρωπος που θα ηγείται θα πρέπει να αποτελεί σημαία αρχών και αξιών", υποστήριξε.

12:12 Μάκης Κασνακίδης: "Δεν υπήρχε ενότητα και μια ισχυρή προσωπικότητα να προΐσταται. Για αυτό και το πλάνο των Supporters πρέπει να παραδεχτούμε και αποδεχτούμε ότι απέτυχε".

 
12:08 Πέτρος Παππάς: "Πρέπει να εμπνεύσουμε ξανά τον κόσμο, όπως έγινε με τον Ντέμη το 2004. Μόνο αν δείξουμε ενωμένοι, ότι ξεχνάμε το παρελθόν κι ότι πορευόμαστε όλοι μαζί θα καταφέρουμε να εμπνεύσουμε ξανά τον κόσμο".

12:05 Λάκης Νικολάου: "Έχω συνηθίσει την ΑΕΚ τρεις φορές πρωταθλήτρια ανά δεκαετία. Δεν θέλω 13 και 14 σερί, αλλά πρέπει να την βγάλουμε από εδώ που έφτασε. Να τραβήξουμε μια γραμμή και να βγούμε από δω γνωρίζοντας τι θα κάνουμε".

12:00 Ο Τάκης Κανελλόπουλος παίρνει τον λόγο και σημειώνει: "Ευθύνη έχουμε όλοι. Για μένα η πολυμετοχικότητα δεν μπορεί να λειτουργήσει. Το 2004 ξεκινήσαμε ως φίλοι. Κάποιοι ήμασταν τέτοιοι 20-25 χρόνια, αλλά τελικά διαλυθήκαμε από τις καχυποψίες και της αλληλοκατηγορίες".

11:55 Και ο Κώστας Νεστορίδης στη συνάντηση.

11:42 Ο Μιχάλης Τροχανάς προτείνει να μπει ο Γιάννης Βούρος πρόεδρος στην ΠΑΕ ΑΕΚ και να γίνει μια προσωρινή διοίκηση. "Να φύγουμε από δω έχοντας συγκροτήσει εγγυήτρια δύναμη για την ΑΕΚ", υποστήριξε ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης.

 
11:35 Ο Δημήτρης Χατζηχρήστος, αποχωρεί από την συνάντηση για οικογενειακούς λόγους. "Αν θέλετε μπορείτε να βρείτε λύση για την ΑΕΚ μέσα σε 5 λεπτά. Ζητώ συγγνώμη, αλλά πρέπει να αποχωρήσω για οικογενειακούς λόγους", τόνισε πριν φύγει.

11:20 Με καθυστέρηση φτάνει στη συνάντηση και ο Δημήτρης Χατζηχρήστος ο οποίος παίρνει θέση δίπλα στον Ντέμη Νικολαΐδη.

 
11:15 Άρχισε η συζήτηση. Το παρών δίνουν οι Μιχάλης Τροχανάς, Πέτρος Παππάς, Σταύρος Αδαμίδης, Ντέμης Νικολαΐδης, Ντούσαν Μπάγεβιτς, Μίμης Παπαϊωάννου, Στέλιος Σεραφείδης, Γιάννης Βούρος και οι κ. Παπαδημητρίου, Αθηνής, Καπετανάκης, Κασνακίδης.

11:00 Σε μια αίθουσα του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία λαμβάνει χώρα η συνάντηση. Οι πρώτοι "προσκεκλημένοι" έχουν αρχίσει ήδη να καταφθάνουν.

Διαβάστε ακόμη:

contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΆΨΤΕ ΤΟ ΣΧΌΛΙΌ ΣΑΣ

Γράψτε το σχόλιό σας με κόσμιο τρόπο.Χωρίς προσβλητικά μηνύματα και βρισιές σε οποιονδήποτε. ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ!

Δεν θα δημοσιεύονται σχόλια που γράφονται σε greeklish

Powered By Blogger

Το αρχείο του blog