Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Ένα ταξίδι γεμάτο μεγάλα γκολ

 

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης έφτασε τα 27 τέρματα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με τις φανέλες του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού και σας θυμίζουμε τα πιο σημαντικά από αυτά. Δείτε videos από τα γκολ σταθμούς στην καριέρα του επιθετικού του "δικεφάλου".


Είναι πλέον ο κορυφαίος Έλληνας σκόρερ στα ευρωπαϊκά κύπελλα, μια σπουδαία προσωπική αναγνώριση που για τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη γίνεται άλλη μία αιτία για σκληρή δουλειά. Απέφυγε και αυτή τη φορά τα μεγάλα λόγια για το νέο "παράσημο" της καριέρας του θεωρώντας πως πάνω απ' όλους και όλα είναι η ομάδα. Μια φιλοσοφία ζωής και ποδοσφαίρου που τον οδήγησε τόσο ψηλά...Το υπέροχο ταξίδι των ευρωπαϊκών γκολ άρχισε για τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη στην μακρινή Τιφλίδα στις 30 Σεπτεμβρίου του 1999 συνδυάζοντας το πρώτο του τέρμα με τη μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη ελληνικής ομάδας καθώς το κοντέρ σταμάτησε εναντίον της Λοκομοτίβ στο 0-7! Από τότε ο διεθνής επιθετικός έχει κάνει μεγάλες εμφανίσεις πανηγύρισε συνολικά 27 ευρωπαϊκά γκολ και χάρισε σπουδαίες προκρίσεις στον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό.

Η πρόκριση στο Ντόνετσκ
Στην πρώτη του θητεία στον Δικέφαλο, ο "Σάλπι" πέτυχε επτά γκολ απέναντι σε σημαντικές ομάδες όπως η Άλκμααρ αλλά σίγουρα το σημαντικότερο ήταν αυτό εναντίον της Μέταλουργκ μέσα στο Ντόνετσκ. Ισοφάρισε σε 1-1 και βοήθησε τα μέγιστα προκειμένου ο ΠΑΟΚ να πάρει μια πολύ μεγάλη πρόκριση για τους ομίλους του ΟΥΕΦΑ.
29/09/05 UCUP Μέταλουργκ Ντόνετσκ - ΠΑΟΚ 2-2
 
Οι αγαπημένοι του Ρώσοι...
Ο Σαλπιγγίδης μπήκε στο 63' και έκανε όργια. Πέτυχε και τα δύο γκολ της ομάδας του χαρίζοντας μια σπουδαία νίκη στον Παναθηναϊκό που τον διατήρησε στην κορυφή του ομίλου του στο ΟΥΕΦΑ. Να σημειωθεί πως ο διεθνής επιθετικός έχει πετύχει πολλά γκολ εναντίον των ομάδων του ανατολικού μπλογκ.
05/12/07 UCUP Παναθηναϊκός - Λοκομοτίβ Μόσχας 2-0 δύο γκολ
 
Ταυρομάχος στη Μαδρίτη
Στο επιβλητικό Βιθέντε Καλντερόν ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης δε χρειάστηκε παρά λίγα μόνο λεπτά για να φτάσει στο γκολ και να δώσει το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό που ωστόσο δεν άντεξε
20/12/07 UCUP Ατλέτικο Μαδρίτης - Παναθηναϊκός 2-1
 
Ποια Ρόμα τώρα...
Η Ρόμα ήταν το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ και το έδειξε και στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα στο ΟΑΚΑ όταν και προηγήθηκε με καταπληκτικό γκολ του Βούτσινιτς, η ισοφάριση του Σάλπι με ένα περίεργο γκολ κράτησε ζωντανό τον Παναθηναϊκό που κατάφερε να ρίξει στο τέλος στο καναβάτσο τους αλαζόνες Ρωμαίους.
18/02/10 UCUP Παναθηναϊκός - Ρόμα 3-2
 
Η "μαχαιριά" στο Ζάγκρεμπ
Ο ΠΑΟΚ πήγαινε στην Κροατία για να αντιμετωπίσει την ισχυρή Ντιναμό Ζάγκρεμπ με στόχο την κατάκτηση της νίκης ή της ισοπαλίας που θα τον έφερνε στον επόμενο γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Το γκολ του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου ήταν "μαχαιριά" για τους Κροάτες που δεν μπόρεσαν να συνέλθουν. 

15/12/10 UCUP Ντιναμό Ζάγκρεμπ - ΠΑΟΚ 0-1 

Το άρθρο μαζί με τα γκολ ΕΔΩ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΆΨΤΕ ΤΟ ΣΧΌΛΙΌ ΣΑΣ

Γράψτε το σχόλιό σας με κόσμιο τρόπο.Χωρίς προσβλητικά μηνύματα και βρισιές σε οποιονδήποτε. ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ!

Δεν θα δημοσιεύονται σχόλια που γράφονται σε greeklish

Powered By Blogger

Το αρχείο του blog