Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Η εκτόξευση του ΑΠΟΕΛ!


 
 
Στους πρώτους της κατάταξης της UEFA για φέτος σε σύνολο 236 ομάδων αναρριχήθηκε πλέον ο ΑΠΟΕΛ, μια ανάσα από την κορυφή και τη... Μπαρτσελόνα! Διαβάστε στο gazzetta.gr για το κυπριακό θαύμα.


 
Δεν έχουν προηγούμενο στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο των τελευταίων ετών όσα πραγματοποιεί ο ΑΠΟΕΛ που είναι μόλις ένα βήμα από την εξασφάλιση της συμμετοχής τους στους «16» του Champions League έπειτα και από την θριαμβευτική νίκη του επί της Πόρτο με 2-1 στη Λευκωσία.
Οι Κύπριοι συνεχίζουν να προπορεύονται σε όμιλο με πανίσχυρες ομάδες όπως η Ζενίτ, η Σαχτάρ και η Πόρτο και κυρίως ομάδες με τεράστια μπάτζετ και ανυπολόγιστες οικονομικές δυνατότητες, σε αντίθεση με τον σαφώς περιορισμένο προϋπολογισμό μιας ομάδας από την χώρα της Κύπρου.

Κι όμως, οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχουν καταφέρει να αφήσουν άφωνη ολόκληρη την Ευρώπη αποδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο ότι η μαγεία του ποδοσφαίρου έγκειται σε ακριβώς αυτό τον παράγοντα: Την δυνατότητα των «μικρών»θεωρητικά ομάδων να λειτουργήσουν ως Δαυίδ απέναντι στους Γολιάθ της ελίτ στην Γηραιά Ήπειρο.

Ξεπέρασε στο σύνολο τη Λάτσιο
Η νίκη λοιπόν των Κυπρίων επί της Πόρτο τους εκτοξεύει κι άλλο στη βαθμολογία της UEFA στην οποία φτάνουν στην 75η θέση σε σύνολο 443 ομάδων σε όλη την πενταετία προσπερνώντας την ιστορική Λάτσιο, ενώ το απίθανο έχει να κάνει με τη φετινή βαθμολογία.

Μία ανάσα από τη Μπαρτσελόνα
Σε ότι αφορά λοιπόν την αποκλειστικά φετινή συγκομιδή των ομάδων, έστω κι αν ακόμα δεν έχει γίνει το δεύτερο μισό της 4ης αγωνιστικής του Champions League, αλλά ούτε και οι αγώνες του Europa League, η Κυπριακή ομάδα φτάνοντας τους 11,125 βαθμούς είναι πλέον 5η σε όλη την Ευρώπη!
Μάλιστα, πάνω από την κυπριακή ομάδα είναι μονάχα η Ρεάλ Μαδρίτης, η Άρσεναλ και η Τσέλσι, καθώς και η μόνη πρώτη Μπαρτσελόνα που βρίσκεται στην κορυφή με 12,228 βαθμούς δηλαδή μπροστά από το ΑΠΟΕΛ για μία... ισοπαλία!
Αν μάλιστα, το θαύμα ολοκληρωθεί και οι Κύπριοι δεν... αυτοκτονήσουν στο τέλος και καταφέρουν να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στους «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης τα βαθμολογικά μπόνους θα τους καταστήσουν μεγάλο φαβορί για μία θέση στο Top-10 της Ευρώπης για ολόκληρη τη σεζόν! Και συνεχίζουν...

gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΆΨΤΕ ΤΟ ΣΧΌΛΙΌ ΣΑΣ

Γράψτε το σχόλιό σας με κόσμιο τρόπο.Χωρίς προσβλητικά μηνύματα και βρισιές σε οποιονδήποτε. ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ!

Δεν θα δημοσιεύονται σχόλια που γράφονται σε greeklish

Powered By Blogger

Το αρχείο του blog