Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Φιλικό: Ρουμανία-Ελλάδα 3-1


Κάποια στιγμή θα... έσπαγε το αήττητο! Στο 18ο ματς του Σάντος η κακή εθνική ομάδα έχασε από την Ρουμανία με 3-1, χωρίς περαιτέρω ζημιά!


Τα ρεκόρ είναι για να σπάνε και σήμερα στην Αυστρία έγινε ένα και έσπασε ένα ακόμα. Αυτό που έσπασε ήταν το αήττητο των 17 παιχνιδιών που είχε η Εθνική με τον Σάντος στον πάγκο, καθώς το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ηττήθηκε με 3-1 από την Ρουμανία. Το άλλο που δημιουργήθηκε ήταν αυτό με την συμμετοχή του Καπίνο που έγινε ο νεαρότερος διεθνής στην ιστορία της Εθνικής.

Στην σκιά του ρεκόρ
Η αλήθεια είναι πως το σημερινό φιλικό της Εθνικής με την Ρουμανία στην Αυστρία διεξήχθη στην σκιά της πρώτης συμμετοχής στην Εθνική του Στέφανου Καπίνο. Ο λόγος δεν είναι άλλος από το ρεκόρ που έσπασε ο νεαρός τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού, το οποίο κρατούσε 39 ολόκληρα χρόνια και το είχε ο τεράστιος Θωμάς Μαύρος. Ο μικρός μπήκε τρακαρισμένος στο γήπεδο, κάτι απολύτως λογικό αν σκεφτούμε πως έγινε ο πιο μικρός σε ηλικία ποδοσφαιριστής που φοράει τη φανέλα με το εθνόσημο στο στήθος.

Λίγες φάσεις και δύο γκολ
Για τον Καπίνο έχουμε αναφερθεί και σε ξεχωριστό θέμα, οπότε ας ασχοληθούμε με το ματς. Στο πρώτο ημίχρονο μπορεί και οι δύο ομάδες να δημιούργησαν λίγες φάσεις, αλλά το ποσοστό ευστοχίας τους ήταν πολύ καλό. Μπήκαν δύο γκολ, ένα από κάθε ομάδα, με τους Ρουμάνους να προηγούνται και την Εθνική να ισοφαρίζει.

Με 4-3-3 ο Σάντος
Ο Πορτογάλος προπονητής στο σημερινό φιλικό δεν αποχωρίστηκε το αγαπημένο του 4-3-3, έχοντας τον Καπίνο κάτω από τα δοκάρια, αριστερά τον Γιαννούλη, δεξιά τον Μανιάτη και στο κέντρο της άμυνας τους Παπασταθόπουλο και Μαλεζά. Οι Τζιόλης και Μάκος αμυντικά χαφ, με τον Καραγκούνη να είναι λίγο πιο μπροστά σε έναν πιο ελεύθερο ρόλο, ενώ την επιθετική τριπλέτα την αποτελούσαν οι Χαριστέας αριστερά, Λυμπερόπουλος στο κέντρο και Κονέ δεξιά.

Λάθος εκτίμηση και 0-1
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Όπως αναφέραμε στο πρώτο μέρος οι φάσεις δεν ήταν και τόσες πολλές, ωστόσο μια λάθος εκτίμηση του Καπίνο στο 16' έφερε τους Ρουμάνους μπροστά. Ο Τόρζε έπιασε το δυνατό σουτ στέλνοντας την μπάλα στην κλειστή γωνία του τερματοφύλακα της Εθνικής κάνοντας το 0-1.
 
Γκολάρα Καραγκούνη και 1-1
Στην συνέχεια ο ρυθμός έπεσε ακόμα περισσότερο και έπρεπε να φτάσουμε σ το 34' για να έρθει η απάντηση από την Εθνική. Ο Χαριστέας κέρδισε φάουλ, με τον Καραγκούνη να αναλαμβάνει να το εκτελέσει. Ο... τυπάρας με μία καταπληκτική εκτέλεση έκανε το 1-1, γκολ το οποίο πανηγύρισε έξαλα. Αυτή ήταν και τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο μέρος.
 
Επιθετικός μονόλογος για Ρουμάνους
Στο δεύτερο ημίχρονο οι τυπικά φιλοξενούμενοι ήταν κυρίαρχοι στο μεγαλύτερο μέρος του, πετυχαίνοντας δύο γκολ και χάνοντας ευκαιρίες για ακόμα περισσότερο. Στο διάστημα αυτό το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν πολύ κακό αμυντικά και δικαίως ήρθε η πρώτη ήττα μετά από 17 παιχνίδια που οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος δεν είχαν φύγει με κατεβασμένα κεφάλια.
 
Κεραυνός Τανάσε και 1-2
Οι Ρουμάνοι φάνηκαν να μπαίνουν πιο δυνατά και μόλις στο 49' έχασαν την πρώτη τους ευκαιρία με τον Τόρζε να κάνει την παράλληλη σέντρα, χωρίς ευτυχώς κάποιος συμπαίκτης του να μπορεί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Δώδεκα λεπτά αργότερα όμως δε αποφεύχθηκε το μοιραίο, με τον Τανάσε να πιάνει έναν κεραυνό μέσα από την μεγάλη περιοχή και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Καπίνο για δεύτερη φορά.
 
Τρεις ευκαιρίες, ένα τραγικό λάθος και 1-3
Με το ψυχολογικό προβάδισμα του 1-2, οι Ρουμάνοι συνέχιζαν να πιέζουν την κακή στην επανάληψη Εθνική και μέσα σε τέσσερα λεπτά έχασαν τρεις ευκαιρίες. Η πρώτη στο 75' με τον Τόρζε να αστοχεί μόνος τους από το ύψος του πέναλτι, η δεύτερη στο 77' με τον Καπίνο να κερδίζει αρχικά στο τετ α τετ τον Νικουλάει και στην συνέχεια ο Μαλεζάς να διώχνει με προβολή του σουτ του Παπ και τέλος στο 79' με τον Παπ να πιάνει κεφαλιά και να στέλνει την μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι της Εθνικής.
Δυστυχώς όμως μετά τις ευκαιρίες ήρθε και το γκολ, ένα γκολ που προήλθε από τραγικό λάθος των Μανιάτη και Μαλεζά. Οι δύο αμυντικοί δεν μπόρεσαν με κεφαλιές να γυρίσουν στον Καπίνο, με τον Κιπτσίου να εκμεταλλεύεται το λάθος και με ψύχραιμο πλασέ να κάνει το 1-3, βάζοντας τέλος στα όνειρα για διεύρυνση του σερί για την Εθνική μας.

Man of the match:
Ο Τόρζε ήταν ο καλύτερος του σημερινού φιλικού. Ο επιθετικός της Ουντινέζε εκτός του γκολ, ήταν συνεχής πηγή κινδύνου για την εστία της Εθνικής, συνεχίζοντας τις πολύ καλές εμφανίσεις που έχει με τους «Φριουλάνι».
Αδύναμος κρίκος: Όλη η άμυνα ήταν αδύναμος κρίκος στην σημερινή Εθνική. Το ένα λάθος διαδεχόταν το άλλο με αποκορύφωμα το τρίτο γκολ της Ρουμανίας.
Στο ύψος του: Ο Τανάσε στάθηκε στο ύψος του, καθώς εκτός από την γκολάρα στο 1-2, ήταν επίσης πολύ καλός σε όλη την διάρκεια του ματς.
Η γκάφα: Αρχικά θα βάζαμε το πρώτο γκολ και το λάθος του Καπίνο, αλλά χωρίς καμία αμφιβολία τα δύο συνεχόμενα λάθη των Μανιάτη και Μαλεζά ήταν η γκάφα του ματς.
Το στραγάλι: Ο Αυστριακός Γκαγκλ δεν αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα σε ένα εύκολο παιχνίδι γι' αυτόν.
Το ταμείο του Gazzetta: Όταν φεύγοντας για την Αυστρία και το φιλικό με την Ρουμανία το πρώτο θέμα ήταν οι συμμετοχές των παικτών του Ολυμπιακού ενόψει ντέρμπι και όχι ο αγώνας τότε τα λόγια περιττεύουν. Μπορεί ο Φερνάντο Σάντος να ξεκαθάρισε και σωστά πως είναι προπονητής της Εθνικής και όχι των Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, αλλά στην ενδεκάδα αυτό δεν φάνηκε. Κράτησε πολλούς βασικούς, είτε από τον φόβο των πιέσεων, είτε γιατί ήθελε να δοκιμάσει νέους και το σερί σταμάτησε στον αριθμό 17. Φυσικά και αυτό δεν λέει τίποτα. Η Εθνική συνεχίζει και έχει τους παίκτες να πετύχει πολλά πράγματα.

www.gazzetta.gr 
 
http://opadoi-live.blogspot.com/2011/11/3-1.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΆΨΤΕ ΤΟ ΣΧΌΛΙΌ ΣΑΣ

Γράψτε το σχόλιό σας με κόσμιο τρόπο.Χωρίς προσβλητικά μηνύματα και βρισιές σε οποιονδήποτε. ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ!

Δεν θα δημοσιεύονται σχόλια που γράφονται σε greeklish

Powered By Blogger

Το αρχείο του blog