Ο Φραν Γέστε βρέθηκε στα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός, όπου και παρέδωσε την απολογία του. Επιπλέον ο Ισπανός είχε επαφή με τους διοικούντες την ομάδα και πλέον περιμένει την τιμωρία του.
Στα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός μετέβη το απόγευμα της Τετάρτης ο Φραν Γέστε. 


 
Ο Ισπανός μέσος των «ερυθρόλευκων» απολογήθηκε για την ενέργειά του. Επίσης είχε συνάντηση με τους ανθρώπους των Πειραιωτών, προκειμένου να συζητήσουν περισσότερα σχετικά με το ζήτημα. Κυρίως μίλησε με τον διευθύνοντα σύμβουλο του συλλόγου, Γιάννη Βρέντζο.

Ο Γέστε υποστήριξε μεταξύ άλλων πως ο Βαλβέρδε γνώριζε για το ταξίδι του και πως θα πήγαινε στην Ισπανία για να του γίνει γνωμάτευση και ότι προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί του την μέρα του αγώνα με την Άρσεναλ για να τον ενημερώσει για το χειρουργείο, όμως βρήκε το κινητό του κλειστό. Εκτός αυτού παραδέχθηκε πως ευθύνεται για την λάθος συνεννόηση που υπήρξε ανάμεσα στις δύο πλευρές. Ξεκαθάρισε πάντως πως σέβεται απόλυτα την ομάδα και πως είναι πολύ ευχαριστημένος στον Ολυμπιακό.

Ερωτηθείς γιατί αγνόησε το ιατρικό τιμ του Ολυμπιακού ο Ισπανός απάντησε ότι ήθελε απλά το καλύτερο δυνατό γι' αυτόν από ιατρικής πλευράς. Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως ο Βαλβέρδε κάλυψε τον Γέστε όσο περισσότερο μπορούσε.

Στο λιμάνι -όπου δεν έχουν πειστεί από τις εξηγήσεις του Γέστε- τονίζουν για το θέμα πως αφενός μεν θα περιμένουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων του παίκτη και αφετέρου δε, θα κρίνουν τα όσα υποστήριξε στην απολογία του. Ακολούθως θα πάρουν την απόφασή τους για την ποινή του. Το πιο πιθανό αυτήν τη στιγμή είναι να του επιβληθεί βαρύ πρόστιμο (της τάξεως των 30 χιλιάδων ευρώ) για τη συμπεριφορά του και γενικά για τον τρόπο που λειτούργησε. Βάσει της πληροφόρησης που υπάρχει ο Βρέντζος θα έχει μία επαφή με τον Μαρινάκη για να βγάλουν την τελική απόφαση.