Η κατασκευή του νέου γηπέδου της Γιουβέντους κάνει ήδη τη διαφορά. Όχι μόνο οπαδικά, όπως παραδέχθηκε και ο... Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, αλλά και οικονομικά!


 
Ο προπονητής της Μίλαν είπε μετά το ντέρμπι της Κυριακής, όπου η ομάδα του ηττήθηκε με 2-0, ότι η ατμόσφαιρα στο «Juventus Stadium» ήταν πιο καυτή από ποτέ, καθώς οι τιφόζι είναι ακριβώς δίπλα στον αγωνιστικό χώρο (σ.σ. η μικρότερη απόσταση εξέδρας-τερέν σε όλη την Ιταλία).

Για τη Μεγάλη Κυρία, όμως, ήδη φαίνονται τα οφέλη και στον οικονομικό τομέα. Την περσινή σεζόν στο «Ολίμπικο» η Γιουβέντους είχε βάλει στο ταμείο της στα πρώτα τρία εντός έδρας ματς –με αντιπάλους Σαμπντόρια, Παλέρμο, Κάλιαρι– το ποσό του 1,2 εκατ. ευρώ από τις εισπράξεις των εισιτηρίων.


Φέτος μετά τα πρώτα τρία ματς –με Πάρμα, Μπολόνια και Μίλαν– οι εισπράξεις από εισιτήρια έφτασαν στα 4,2 εκατ. ευρώ! Γενικά για τη φετινή σεζόν οι Τορινέζοι προβλέπουν έσοδα –μόνο από εισιτήρια– που θα φτάνουν στα 27 εκατ. ευρώ, σε αντίθεση με την περσινή χρονιά όπου είχαν μόλις... 12 εκατ. ευρώ!


Είναι αυτονόητο ότι στο ταμείο της Γιουβέντους , η οποία για δεύτερη σερί χρονιά δεν συμμετέχει στο Champions League, θα μπουν δεκάδες εκατ. ευρώ από την εμπορική εκμετάλλευση του γηπέδου!