Βρέθηκε μια ανάσα από την απόλυση, αλλά η… αποζημίωση τον κράτησε! Πάντως ο Μανόλο Χιμένεθ θεωρεί ότι έμεινε στην ΑΕΚ γιατί το αξίζουν οι παίκτες που έχει στην διάθεση του! 

 
Ο Ισπανός προπονητής, που το μόνο βέβαιο είναι ότι θα καθίσει στον πάγκο της Ένωσης και την Κυριακή στην Νέα Σμύρνη κόντρα στον Πανιώνιο μίλησε στην συνδρομητική τηλεόραση λέγοντας:
«Όταν είσαι τίμιος μπορείς να δουλεύεις με ηρεμία. Υπό αυτή την έννοια όλοι είμαστε ήρεμοι. Στο ποδόσφαιρο υπάρχει και η ήττα. Δεν θέλουμε να χάνουμε όπως χάσαμε με τον ΠΑΟΚ. θέλω να συνεχίσω να δουλεύω στην ΑΕΚ, γιατί το αξίζουν οι ποδοσφαιριστές. Θέλω επίσης να με κρίνουν για τη δουλειά μου και όχι για όλα όσα λέγονται το τελευταίο χρονικό διάστημα. Ας έρθουν να δουν τη δουλειά μου στην ομάδα και έπειτα να με κρίνουν. Όταν κερδίζει μια ομάδα, κερδίζει η ομάδα, όταν όμως χάνει, χάνει μόνο ο προπονητής. Δυστυχώς έτσι είναι και το αποδέχομαι».


Στην συνέχεια ο Χιμένεθ αναφέρθηκε:

Στο κλίμα της ομάδας: «Έχουμε εξαιρετικά αποδυτήρια. Χαίρομαι που δουλεύω με αυτούς τους ποδοσφαιριστές γιατί είναι επαγγελματίες. Πριν έρθω στην ομάδα υπήρχε πρόβλημα στα αποδυτήρια. Τώρα το κλίμα είναι εξαιρετικό. Μην μπερδευόμαστε στο πρωτάθλημα από τους εννιά βαθμούς που θα έπρεπε να έχουμε, έχουμε καταφέρει να συγκεντρώσουμε τους έξι».

Στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο: «Κάθε παιχνίδι για εμάς είναι ένας τελικός. Πρέπει να φτάσουμε τους 9 βαθμούς σε τέσσερα ματς, για να είμαστε σε μια καλή βαθμολογική θέση. Ο Πανιώνιος είναι δυνατή ομάδα και ξεκίνησε δυνατά το φετινό πρωτάθλημα. Αν δείξουμε την ίδια διάθεση και όρεξη όπως στο παιχνίδι με την Στουρμ Γκρατς θα τα πάμε καλά».