Οι Τζιουζέπε Μαρότα και Βάλτερ Σαμπατίνι συναντήθηκαν στο Τορίνο και θεωρείται πλέον οριστικό: Ο Μίρκο Βούτσινιτς είναι ουσιαστικά παίκτης της Γιουβέντους, με την Ρόμα να παίρνει 15 εκατομμύρια ευρώ.
Ο Αντόνιο Κόντε είχε ζητήσει οπωσδήποτε την απόκτηση ενός επιθετικού, καθώς έχει στη μαύρη λίστα τους Αμάουρι, Βιτσέντζο Ιακουίντα και Λούκα Τόνι. 

Ο Μαρότα, ως υπεύθυνος στα μεταγραφικά, ανέλαβε να δώσει τη λύση και πήγε για τον Σέρχιο Αγκουέρο αλλά δεν τα κατάφερε... Μετά στράφηκε στον Τζιουζέπε Ρόσι, αλλά τελικά η Βιγιαρεάλ έκανε πίσω.

Τρίτος στη λίστα ήταν ο Βούτσινιτς, τον οποίο ο Κόντε έχει σε μεγάλη εκτίμηση -σύμφωνα με τους Ιταλούς- επειδή μπορεί να αγωνιστεί και ως αριστερό εξτρέμ αν χρειαστεί, στο 4-2-4 που θέλει να εφαρμόσει ο νέος προπονητής της Γιουβέντους.


Ο 27χρονος Μαυροβούνιος άσος είχε κάνει ξεκάθαρο εδώ και καιρό ότι ήθελε να αποχωρήσει από την Ρόμα λόγω κακών σχέσεων με τους τιφόζι και την Παρασκευή ουσιαστικά οριστικοποιήθηκε η μεταγραφή του στην Μεγάλη Κυρία. Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα ιταλικά ΜΜΕ, το απόγευμα έγινε συνάντηση του Μαρότα με τον ομόλογο του των Τζιαλορόσι, Σαμπατίνι, στο Τορίνο και υπήρξε απόλυτη συμφωνία.


Η Ρόμα θα βάλει στο ταμείο της 15 εκατ. ευρώ -αρχικά ήθελε 20- ενώ ο Βούτσινιτς συμφώνησε μέσω του μάνατζερ του, που ήταν παρόντας στη συνάντηση, για συμβόλαιο διάρκειας τεσσάρων ετών, με ετήσιες απολαβές που θα φτάνουν στα 3,5 εκατ. ευρώ.


Συνεχίζει για Λουγκάνο

Από εκεί και πέρα, ο Κόντε έχει ζητήσει την απόκτηση και ενός ακόμη κεντρικού αμυντικού και ο βασικός υποψήφιος είναι ο διεθνής Ουρουγουανός Ντιέγκο Λουγκάνο, που έχει ρήτρα αποδέσμευσης ύψους 3,5 εκατ. ευρώ στο συμβόλαιο του με την Φενερμπαχτσέ. Κατά τους Ιταλούς, πάντως, πέραν του στόπερ και παρά τη συμφωνία με τον Βούτσινιτς, η Γιουβέντους είναι πιθανό να κυνηγήσει και ένα κλασικό αριστερό εξτρέμ, για να είναι απολύτως συγκεντρωμένος στο σκοράρισμα ο Μαυροβούνιος.

gazzetta.gr