Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Κούπερ: "Τα κάναμε όλα άψογα"





O Άρης πέτυχε μια ιστορική νίκη κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης και ο τεχνικός των "κιτρίνων", Έκτορ Ραούλ Κούπερ... αποθέωσε τους ποδοσφαιριστές του για την εμφάνισή τους.


Στο ξεκίνημα των δηλώσεών του ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ επισήμανε για την εμφάνιση και τη νίκη του Άρη: "Είπα και χθες ότι ανεξαρτήτως αντιπάλου κανείς δεν μπορεί να μας στερήσει τη φιλοδοξία. Παίξαμε με ψυχή. Θα πω κάτι που ίσως δεν είναι τόσο πολιτισμένο. Η χαρά μας είναι που χαρίσαμε μεγάλη χαρά στους οπαδούς μας. Αυτές οι εικόνες που μας χάρισαν, αυτή η στήριξη, το γεγονός ότι ήταν κατάμεστο το γήπεδο μου αφήνει τη μεγαλύτερη χαρά ότι τους δώσαμε την ικανοποίηση. Ξέραμε πολύ καλά την Ατλέτικο. Ξέραμε ότι έπρεπε να ελέγξουμε την ταχύτητά της. 

Έπρεπε να δουλέψουμε το τι θα κάνουμε εμείς όταν έχουμε κατοχή μπάλας. Να είχαμε ξεκάθαρες επιλογές και ιδέες. Σε αυτό έπρεπε να προσθέσουμε και λίγο παραπάνω από αυτό που κάνουμε συνήθως. Αν έχω έναν ποδοσφαιριστή που τρέχει επτά, οχτώ χιλιόμετρα σε ένα παιχνίδι, σήμερα έπρεπε να τρέξει παραπάνω. Φανταστείτε ότι θα έπρεπε να υπάρχει μέγιστη συγκέντρωση. Όλα έπρεπε να τα κάνουμε λίγο παραπάνω. Οι ποδοσφαιριστές μου τα εκτέλεσαν όλα άψογα".
Για τη δήλωση του Κίκε Φλόρες πως η Ατλέτικο αδικείται από το αποτέλεσμα, ο κ. Κούπερ απάντησε: "Ίσως να είχαν λίγο παραπάνω κατοχή στο δεύτερο ημίχρονο, όμως αν βάλουμε σε ισοζύγιο τις ξεκάθαρες ευκαιρίες για γκολ, θεωρώ ότι η δική μου ομάδα είχε περισσότερες. Σέβομαι την άποψη του κ. Φλόρες, όμως με βρίσκει αρνητικό. Θεωρώ ότι μας βρίσκει απόλυτα δίκαιους νικητές".
Τι σημαίνει για τον ίδιο τον Κούπερ αυτή η μεγάλη νίκη επί της Ατλέτικο: "Θα είμαι ειλικρινής στην απάντησή μου. Είμαι μέλος αυτής της ομάδας και έτσι και για μένα είναι μία πολύ μεγάλη νίκη".
Όσο για το αν περίμενε να έχει τόσο παθητική στάση η Ατλέτικο, είπε: "Εμείς περιμένουμε πάντα την καλύτερη απόδοση από τον αντίπαλό μας, γιατί έτσι προετοιμαζόμαστε καλύτερα. Ίσως σήμερα η Ατλέτικο να μην είχε την απόδοση που πολλοί περίμεναν, όμως σε αυτό έπαιξε ρόλο και η απόδοση της δικής μας ομάδας. Γι΄ αυτό στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να υποτιμήσεις κανέναν, γιατί σου επιφυλάσσει εκπλήξεις. Κάναμε ένα βήμα, όμως πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι γιατί είναι μακρύς ακόμη ο δρόμος.  Αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς είναι να μην έχουμε ανεξέλεγκτη ευφορία. Να μην ξεφύγει η κατάσταση. Η αλήθεια είναι ότι αντιμετωπίσαμε δυσκολίες από τις απουσίες, όμως όσοι κλήθηκαν να τους αντικαταστήσουν κατάφεραν να σταθούν επάξια".
Για την εμφάνιση του Κρίστι Βανγκέλι είπε: "Αναμφίβολα ο Βανγκέλι έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Δεν είχα ποτέ καμία αμφιβολία για το αν τον υπολογίζω".
Απογοητευμένος ο Φλόρες...
Όσον αφορά στον τεχνικό της Ατλέτικο Μαδρίτης, Κίκε Φλόρες, ήταν φανερά απογοητευμένος. Υπογράμμισε αρχικά πως «η ομάδα μου είχε τις φάσεις για να πάρει ακόμη και τη νίκη».
Μετά τόνισε: "Το πιο δίκαιο αποτέλεσμα θα ήταν η ισοπαλία, βάσει των ευκαιριών που κάναμε στο τέλος. Ξέραμε ότι δεν θα ήταν ένα εύκολο παιχνίδι. Δεν θεωρώ ότι η ομάδα μου επηρεάστηκε από την ατμόσφαιρα, απλά αποδείχθηκε ότι ήταν δύσκολο να ελέγξουμε το παιχνίδι έτσι όπως θέλαμε. Ωστόσο, στην επίθεση θεωρώ ότι εμείς προκαλούσαμε περισσότερους κινδύνους, δημιουργώντας και χάνοντας κάποιες κλασικές ευκαιρίες. Ο αντίπαλος έκανε μία πολύ μεγάλη προσπάθεια, θεωρώ, όμως, ότι η ομάδα μου είχε τις φάσεις για να πάρει ακόμη και τη νίκη".
Για τον Κούπερ είπε: "Ξέρω ότι είναι ένας απαιτητικός προπονητής και η δουλειά που κάνει στον Άρη φάνηκε στο δεύτερο ημίχρονο".
Για την πρόκριση ανέφερε: "Μετά από αυτήν την εμφάνιση του Άρη, ασφαλώς κι έχει πιθανότητες, αλλά μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για μια σειρά έξι αγώνων".


Πηγή:www.gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΆΨΤΕ ΤΟ ΣΧΌΛΙΌ ΣΑΣ

Γράψτε το σχόλιό σας με κόσμιο τρόπο.Χωρίς προσβλητικά μηνύματα και βρισιές σε οποιονδήποτε. ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ!

Δεν θα δημοσιεύονται σχόλια που γράφονται σε greeklish

Powered By Blogger

Το αρχείο του blog