Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

Σάντος:"Ήμασταν νευρικοί και αγχωμένοι"


«Ελλάδα, η δεύτερη πατρίδα μου...»


Στο ξεκίνημα της συνέντευξης τύπου του ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Φερνάντο Σάντος σχολίασε ότι "σίγουρα είναι ένα αποτέλεσμα που δεν το περιμέναμε. Αυτό που τουλάχιστον έδειχναν οι προπονήσεις ήταν πως θα παίρναμε το αποτέλεσμα που θέλαμε, δηλαδή την νίκη" και πρόσθεσε:


"Μπήκαμε άσχημα στο ματς. Δεχθήκαμε ένα γκολ από πολύ νωρίς. Μετά είχαμε ένα μεγάλο διάστημα που αποπροσανατολιστήκαμε. Ήμασταν νευρικοί και αγχωμένοι. Είχαμε δυσκολία στον ρυθμό του ματς. Μπορούσαμε να ανοίξουμε το ματς αλλά το κλείναμε.
Σπάνια καταφέρναμε να κερδίσουμε την δεύτερη μπαλιά. Στην ανάπαυλα είπαμε στους παίκτες πως πρέπει να έχουμε ψυχραιμία. Είχαμε πιο ποιοτική ομάδα και θα μπορούσαμε να είχαμε νικήσει. Στο Β' μέρος μπήκαμε πιο καλά.
Πιέσαμε πιο πολύ και κλέψαμε πιο πολύ μπάλες. Πετύχαμε το γκολ της ισοφάρισης και είχαμε τρεις με τέσσερις ευκαιρίες για γκολ. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι. Θέλαμε να ξεκινήσουμε την φάση αυτή με νίκη αλλά δεν θα δραματοποιήσουμε την κατάσταση. Συγκεντρωνόμαστε στο επόμενο ματς. 
Θα πρέπει να δούμε τι δεν κάναμε τόσο καλά και να τα διορθώσουμε. Παράλληλα να κρατήσουμε τα καλά στοιχεία του Β' μέρος. Τα τρεξίματα και το πάθος που δείξαμε και ότι οι παίκτες μας έδειξαν πως θέλουν να κερδίσουν. Είμαστε θυμωμένοι και τσαντισμένοι, αλλά θέλουμε ν' αλλάξουμε την κατάσταση".



Για το τι πρέπει να αλλάξει η Εθνική μας ενόψει Κροατίας:

«Εντάξει το ματς με την Κροατία θα τελείως διαφορετικό. Εκεί η τάση μας θα είναι ν' αμυνθούμε πιο πολύ. Θα είναι ένας πιο δυνατός αντίπαλος. Θεωρώ πως η δυσκολία μας είναι στο επιθετικό κομμάτι. Εκεί χάνουμε πολύ εύκολα την οργάνωσή μας. 
Βγάζει ο αντίπαλός μας αντεπιθέσεις και εμείς μετά θα πρέπει να αντιπθέσεις τρέχουμε πιο πολύ για να γυρίζουμε πίσω. Επιθετικά θα πρέπει να μάθουμε να έχουμε σωστή κατανομή του χώρου και να είναι κοντά οι γραμμές. Έτσι δεν θα τρεχουμε συνέχεια πάνω κάτω. 
Η Κροατία είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι. Η προσαρμογή μας εκεί θα είναι πιο εύκολη. Πρόκεται για δύο δυνατές ομάδες και ο αγώνας θα είναι πιο ισορροπημένος. Θα πρέπει να παίξουμε πιο κοντά. Και οι παίκτες να είναι πιο κοντά και οι γραμμές. Να δώσουμε πιο πολύ την δυνατότητα στους επιθετικούς μας για ευκαιρίες και για γκολ".



Για το σύστημα 4-4-2 και την παρουσία μόνο ενός κεντρικού χαφ στην ευθεία είπε πως:

"Εντάξει είναι φυσιολογικό. Από την στιγμή που η ομάδα δέχθηκε το γκολ ήμασταν νευρικοί και αγχωμένοι. Είχαμε ανοργανωσιά.
Ούτε 4-4-2 υπήρχε ούτε ρόμβος στην ευθεία υπήρχε. Αλλάξαμε το σύστημα με 2 παίκτες στο κέντρο για ν' αλλάξουμε την εικόνα του ματς".



Για την αλλαγή του Σαμαρά:

"Απλώς θεώρησα πως θα ήταν καλό να μπει ο Νίνης γιατί έχει χαρακτηριστικά παίκτη για δημιουργία. Είναι ένας παίκτης που ξεκινάει πιο πίσω από τον Σαμαρά, που έτσι και αλλιώς ήταν κουρασμένος. Γι' αυτό ήθελα να δώσω μία φρεσκάδα. 
Έτσι έγινε και με Μήτρογλου που είχε άλλα χαρακτηριστικά από τους 2 που έπαιζαν μπροστά. Από την στιγμή που παίζαμε ένα κλασικό 4-4-2 ήταν πιο χρήσιμοι και οι 2 αυτοί παίκτες".



Για το αν είδε κάτι από αυτά που είχε σχεδιάσει στο ματς πάνω στον αγώνα:
"Είδαμε διάθεση, αποφασιστικότητα και πάθος. Στο Β' μέρος είχαμε αρκετά θετικά στοιχεία. Φάνηκε πως οι παίκτες μας μπήκαν με πιο πολύ αποφασιστικότητα. Πηγαίναμε στην μπάλα πρώτοι. Πιέζαμε πιο πολύ τον αντίπαλο. Αυτό θέλουμε να τους κάνουμε να καταλάβουν. Όσο πιο ψηλά πιέσεις τόσο το καλύτερο είναι για την ομάδα".



"Διάθεση για δουλειά"

Μιλώντας στην τηλεόραση λίγο μετά από την συνέντευξη Τύπου ο ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε: "Όταν δέχεσαι ένα γκολ τόσο νωρίς ό,τι πλάνα και να έχεις κάνει προφανώς είναι πολύ δύσκολο να γίνουν. Μας πήρε 20 λεπτά που ήμασταν πολύ νευρικοί και ακόμη και μετά το 25' που ισορροπήσαμε τα πράγματα δεν μπορέσαμε να μπούμε στην αντίπαλη περιοχή. Στο ημίχρονο είπα στους παίκτες μου ότι έχουμε ένα ημίχρονο για να γυρίσουμε το παιχνίδι, να ηρεμήσουν και άρχισαν να δείχνουν πολύ καλά στοιχεία. 
Αυτό που είδα εγώ ήταν ανοργανωσιά μετά το γκολ που δεχθήκαμε. Από τη στιγμή που έβλεπα ότι δεν μπορούσαμε να ισορροπήσουμε το παιχνίδι προτίμησα να γυρίσω το σύστημα από αυτό που είχαμε δουλέψει σε αυτό που είχαν συνηθίσει οι παίκτες και κούμπωνε με τον αντίπαλο, για να τους εξηγήσω στο ημίχρονο.
Ο Σαμαράς φαινόταν κουρασμένος και θέλαμε να βάλουμε και τον Νίνη από αριστερά για να κλίνει προς το κέντρο και να κάνει κάποια σουτ. Μπορεί να προκαλέσει ρήγματα στην αντίπαλη περιοχή και με την είσοδο του Μήτρογλου στη συνέχεια μπορούσαμε να παίξουμε πάλι με δύο επιθετικούς.  
Βλέπω πολύ μεγάλη διάθεση από την πλευρά των παικτών και αυτό είναι πολύ θετικό. Το σημερινό ματς έχει τελειώσει και κοιτάμε το επόμενο, στο δρόμο που έχουμε χαράξει. 
Αυτό που θα πρέπει να αλλάξουμε είναι ο τρόπος με τον οποίο είμαστε τοποθετημένοι στο γήπεδο. Οχι την ψυχολογία. Το ποδόσφαιρο είναι δουλειά, όχι ψυχολογία. Σίγουρα η ομάδα μας είναι καλύτερη από τη Γεωργία αλλά δεν το δείξαμε σήμερα. Δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι από την ισοπαλία. Εμείς είχαμε χτυπήσει το καμπανάκι... Τώρα που παίζουμε με έναν αντίπαλο θεωρητικά πολύ δυνατό πιστεύω μπορούμε να ανταπεξέλθουμε".




Πηγή:www.gazzetta.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΆΨΤΕ ΤΟ ΣΧΌΛΙΌ ΣΑΣ

Γράψτε το σχόλιό σας με κόσμιο τρόπο.Χωρίς προσβλητικά μηνύματα και βρισιές σε οποιονδήποτε. ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ!

Δεν θα δημοσιεύονται σχόλια που γράφονται σε greeklish

Powered By Blogger

Το αρχείο του blog