Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Ζαγοράκης: "Στόχος ο πρωταθλητισμός"


Ο Θοδωρής Ζαγοράκης μίλησε για όλους και όλα σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στη Γερμανία.


Για τη χρονιά που πέρασε: «Ήταν επιτυχημένη αγωνιστικά, γιατί η ομάδα εξασφάλισε τη συμμετοχή της στα προκριματικά των πλέι οφ. Είχαμε, βέβαια, και δύο αποτυχίες, μία στο Γιουρόπα Λιγκ και μία στο κύπελλο. Και ειδικότερα ο αποκλεισμός από τους ομίλους της ευρωπαϊκής διοργάνωσης μας στοίχισε, αφού είχε ως συνέπεια να δημιουργηθεί ένα άνοιγμα της τάξης περίπου των τριών εκατομμυρίων ευρώ».



Για τα χρήματα που ξοδεύτηκαν αυτή τη μεταγραφική περίοδο, με δεδομένο ότι η ομάδα έχει οικονομικό άνοιγμα: «Προκειμένου, βέβαια, να κάνεις ανταγωνιστική μια ομάδα, θα πρέπει να τη δυναμώσεις και να κάνεις και μια υπέρβαση στο μπάτζετ. Φυσικά και δεν μου αρέσει να δημιουργούμε χρέη, που θα μείνουν στην ομάδα τα επόμενα χρόνια. Το παραπάνω, όμως, οικονομικό άνοιγμα δεν συνιστά χρέος. Σε κάθε περίπτωση, εκτός από τα εισιτήρια διαρκείας και τις χορηγίες, δεν υπάρχει κάτι άλλο που να δημιουργεί επιπλέον έσοδα για την ομάδα».



Και πρόσθεσε επ’ αυτού: «Από τη στιγμή που είχαμε μπροστά μας την πρόκληση της συμμετοχής στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, δεν επρόκειτο να αφήσουμε την ομάδα γυμνή. Σε κάθε περίπτωση, θα είμαστε πάντα ειλικρινείς απέναντι στον κόσμο και δεν θα ωραιοποιούμε καταστάσεις».

Για το ενδεχόμενο να προκύψει επενδυτής στον ΠΑΟΚ: «Από την πρώτη στιγμή έχω τονίσει ότι εφόσον έρθει κάποια πρόταση, εδώ είμαστε να τη συζητήσουμε για το συμφέρον της ομάδας. Αν δεν καταφέρουμε να καλύψουμε το οικονομικό, θα δούμε πως θα κινηθούμε. Επαναλαμβάνω ότι δεν θα αφήσουμε την ομάδα να είναι χρεωμένη. Πάντως, δεν μπορείς κανέναν να πιέσεις για να ασχοληθεί ή να βοηθήσει οικονομικά. Με παραξενεύει που δεν έρχεται κάποιος ισχυρός οικονομικά στην ΠΑΕ. Ειλικρινά δεν ξέρω…».



Για τη στήριξη που παρέχει ο κόσμος του ΠΑΟΚ: «Όταν ο κόσμος είναι κοντά στην ομάδα, υπάρχει ανταπόκριση, και η ομάδα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του κόσμου. Πήραμε το ρίσκο της υπέρβαση. Λάθος επιλογές έγιναν και θα γίνουν, αυτό είναι άλλωστε αναπόφευκτο. Αυτό που θέλουμε είναι να μειώσουμε το ποσοστό αποτυχίας στις επιλογές. Ξέρουμε ότι υπάρχει οικονομικό πρόβλημα, αλλά προσπαθούμε να βρούμε λύσεις».


Για το έμψυχο δυναμικό της ομάδας: «Δεν έφυγε κανείς παίκτης, που θέλαμε να διατηρήσουμε στο έμψυχο υλικό μας. Έχουμε κάνει όχι τρεις, αλλά επτά κινήσεις μεταγραφών, αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε τις ανανεώσεις των τεσσάρων συμβολαίων πριν την ολοκλήρωση της σεζόν. Και όλα αυτά με τα νέα δεδομένα, που προκύπτουν από τις αλλαγές σχετικές με την εφορία. Η ουσία είναι ότι η ομάδα ενισχύθηκε, δεν αποδυναμώθηκε. Βρήκαμε και τις απαραίτητες λύσεις με παίκτες που κρίναμε ότι έπρεπε να αποχωρήσουν. Από την άλλη, ήρθαν παίκτες αξίας. Θα περιμένουμε τα αποτελέσματα».

Για να συμπληρώσει: «Με τα χρήματα που διαθέτουμε, θέλουμε να έχουμε του καλύτερους δυνατούς παίκτες. Και αυτοί απέδειξαν που μπορούν να φθάσουν τον ΠΑΟΚ».

Για το θέμα Σαλπιγγίδη και τις αντιδράσεις που υπάρχουν από μερίδα του κόσμου, είπε: «Θα το λύσουμε μεταξύ μας και δεν θα το κάνουμε θέμα λαϊκής κατανάλωσης. Ο ΠΑΟΚ είναι πάνω από όλους. Χρειάζεται ηρεμία η ομάδα και αυτή θα επικρατήσει».

Για την πρόσληψη Μπερέτα: «Δεν έχει αλλάξει τίποτα, παρά μόνο ο προπονητής. Η θέση του τεχνικού είναι από τη φύση της δύσκολη. Εμείς πιστεύουμε ότι ο Μπερέτα μπορεί να οδηγήσει ψηλά τον ΠΑΟΚ».

Επ’ αυτού τόνισε ακόμη: «Κάθε προπονητής που έρχεται σε μια ομάδα, θέλει να επιβάλει τη σφραγίδα του. Ο Μπερέτα δουλεύει είκοσι χρόνια στο ιταλικό πρωτάθλημα και η φιλοσοφία του ταιριάζει με τη δική μας. Βέβαια, σε εννέα ημέρες έχουμε τον πρώτο επίσημο αγώνα, συνεπώς ο χρόνος είναι βασικός μας αντίπαλος. Ό,τι και να γίνει, πάντως, η ομάδα θα συνεχίσει τον δρόμο της».

Για το στόχο της ομάδας την ερχόμενη σεζόν: «Στόχος μας είναι να κάνουμε και φέτος πρωταθλητισμό. Αυτό δεν επιβάλλει την οπωσδήποτε κατάκτηση της πρώτης θέσης. Άλλωστε, δεν νομίζω ότι έμεινε πέρσι κανείς δυσαρεστημένος από την πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα».

Για την εικόνα του ΠΑΟΚ στα φιλικά παιχνίδια: «Γεγονός είναι ότι η εικόνα δεν άρεσε σε κανέναν. Είμαι βέβαιος, όμως, ότι θα αλλάξει. Άλλωστε, δεν μπορείς να είσαι έτοιμος αυτή την εποχή. Όλοι καταλαβαίνουν ότι με αυτή την εικόνα δεν μπορείς να συνεχίσεις. Και πέρσι τέτοιον καιρό υπήρξε ανησυχία, αλλά η πορεία της ομάδας άλλα έδειξε».

Για το θέμα της κατασκευής νέου γηπέδου: «Ανήκει στην αρμοδιότητα του Ερασιτέχνη. Φυσικά και το θέμα δεν είναι απλό, αλλά κάποια στιγμή οι παράμετροι θα πρέπει να μπουν σε μια σειρά. Άλλο το να κάνεις λίφτινκ γηπέδου, και άλλο το να κατασκευάσεις ένα καινούριο».

Για το θέμα που δημιουργήθηκε με τον διαχειριστικό έλεγχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ: «Υπάρχει ισολογισμός που κατατίθεται στον Ερασιτέχνη. Είμαστε διοίκηση Πρωτοδικείου, δεν είναι δική μας ομάδα. Δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε. Ακούμε διάφορα που πρέπει να διευκρινιστούν. Και να σταματήσουν να δημιουργούν εντυπώσεις όσοι τα διαδίδουν. Είπαν ότι καταχρόμαστε χρήματα, λένε για επιταγές, για ασφαλιστική εταιρεία. Ότι ο Βιολίδης πήρε τρία εκατομμύρια ευρώ για τις προσωπικές του δουλειές, ότι έγιναν παρατυπίες στο αθλητικό κέντρο. Μπορούν να μας χρεώσουν πολλά, αλλά αυτό δεν το επιτρέπω. Δεν δώσαμε, ούτε θα δώσουμε δικαίωμα. Όσοι λένε αυτές τις ανακρίβειες, κοροϊδεύουν τον εαυτό τους και θέλουν να κάνουν κακό στην ομάδα. Είναι ανοιχτή η πόρτα της ΠΑΕ για τα οικονομικά. Ας μην ανησυχεί κανείς για το συγκεκριμένο θέμα. Ό,τι κι αν λένε, πέφτει στο κενό».

Για τον διαχειριστικό έλεγχο, που ζήτησε το διοικητικό συμβούλιο του Ερασιτέχνη, είπε: «Καλό είναι να ρωτήσετε τον πρόεδρο του Α.Σ.. Όλα λύνονται με την κουβέντα. Πρώτοι εμείς βγάζουμε στη δημοσιότητα τον ισολογισμό».

Για τον αντίκτυπο που έχει στον ίδιο όλο αυτό το θέμα: «Όταν θες να κάνεις κάτι για να βοηθήσεις και αντί για ανταπόκρισης να τα ακούς από πάνω, δεν είναι ό,τι καλύτερο. Δεν μπορείς να θίγεις την αξιοπρέπεια όσων δουλεύουν νυχθημερόν για τον ΠΑΟΚ».

Για το διαζύγιο με τον Σάντος: «Ο Σάντος είχε τρία χρόνια συμβόλαιο, τηρήθηκε και με την ολοκλήρωσή του προτίμησε να μη συνεχίσει. Κάποια πράγματα αφορούν προσωπικά κάποιους ανθρώπους. Δεν θα μένουμε σε πρόσωπα. Πλέον, ξεκινήσαμε συνεργασία με τον Μπερέτα. Όλοι κρινόμαστε από τα αποτελέσματα. Στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να προεξοφλήσεις τι θα γίνει».

Για το πρωτάθλημα που ενδεχομένως έχασε ο ΠΑΟΚ την περασμένη σεζόν: «Ξέρουμε γιατί δεν πήραμε το πρωτάθλημα. Αυτό που έβλεπα σε ένα ματς ήταν ένα ρεσιτάλ ενός, που δεν ήξερα τι ήθελε να αποδείξει (σ. σ. υπονοούσε τον Σπάθα στο ματς με τον Άρη). Δεν μπορούν να παίζουν με τη νοημοσύνη μας, δεν μιλάμε για ένα σφύριγμα, αλλά για κάποιους που ήθελαν να μας βγάλουν τρελούς. Βέβαια, υπήρχαν και άλλα ματς στη συνέχεια και κανείς δεν ξέρει τι θα προέκυπτε».

Για τη χορηγία της ΔΕΠΑ και την κομμένη επιχορήγηση του ΟΠΑΠ:«Υπάρχει συμβόλαιο σε ισχύ με τη ΔΕΠΑ και σύντομα η κατάσταση θα ξεκαθαριστεί. Από την άλλη, είναι αδιανόητο το γεγονός να δίνεις τα χέρια και να κλείνεις μια συμφωνία, προκειμένου να γίνουν τα απαραίτητα έργα για την ασφάλεια του κόσμου στο γήπεδο και αυτή η συμφωνία ξαφνικά να αναιρείται. Όλα αυτά σε πάνε πίσω».

Για τα έργα στη Νέα Μεσημβρία: «Με την επιστροφή μας στη Θεσσαλονίκη, πρόκειται να ανακοινώσουμε συμφωνία με εταιρία για την κατασκευή του κεντρικού κτιρίου των εγκαταστάσεων. Το δύσκολο κομμάτι του όλου έργου, πάντως, με τα επτά γήπεδα, έχει ήδη συντελεστεί».

Για τους συνεργάτες του στην ΠΑΕ: «Όλος ο ΠΑΟΚ πρέπει να ευχαριστεί αυτούς που έχουν παρατήσει τις δουλειές τους και τρέχουν για την ομάδα. Είναι ορατή η προσφορά τους. Αν δεν είχα αυτούς τους συνεργάτες κοντά μου, δεν θα πετύχαινα τίποτα. Θα φανεί στην πορεία πόσο θα αντέξουμε».

Για το «διαζύγιο» με τον Κονσεϊσάο: «Χωρίσαμε φιλικά με τον Κονσεϊσάο. Από τη στιγμή που έχουμε τον Βρύζα στη συγκεκριμένη θέση, θεώρησε ότι θα ήταν υπερβολή να παραμείνει στην ομάδα. Τον τιμά ότι δεν υπήρξε καμία ουσιαστική διαφωνία στις μεταξύ μας συζητήσεις».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΆΨΤΕ ΤΟ ΣΧΌΛΙΌ ΣΑΣ

Γράψτε το σχόλιό σας με κόσμιο τρόπο.Χωρίς προσβλητικά μηνύματα και βρισιές σε οποιονδήποτε. ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ!

Δεν θα δημοσιεύονται σχόλια που γράφονται σε greeklish

Powered By Blogger

Το αρχείο του blog