Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Ο Ζουέλα δανεικός στον ΠΑΟΚ


O Zoυέλα έφτασε στο αεροδρόμιο Μακεδονία την Κυριακή και τον υποδέχτηκε ο Κώστας Ιωσηφίδης. Μετά την υπογραφή του συμβολαίου του θα βρίσκεται στη Σουρωτή για την πρώτη του προπόνηση απο σήμερα Δευτέρα.

Αυτός ο δανεισμός (1 χρόνου από την Ρωσική Κούμπαν, με προσιτή ρήτρα αγοράς) έχει την ιδιαιτερότητα ότι από κοινού ο Βρύζας και ο Ζαγοράκης συμφωνούσαν εξαρχής ότι θα ωφελήσει τον ΠΑΟΚ. Και οι δύο ποδοσφαιράνθρωποι της ΠΑΕ έχουν την ίδια άποψη για τον ποδοσφαιριστή Φρανσίσκο Ζουέλα. Για την ακρίβεια, για τον José Luis Francisco Zuela dos Santos, όπως είναι το ολοκληρωμένο όνομα του Πορτογάλο-Αγκολέζου αμυντικού. Ο Ζαγοράκης, με το δικό του ποδοσφαιρικό μάτι είχε παρατηρήσει τον παίκτη από την θητεία του στην Ξάνθη και έκρινε ότι έχει αρετές που στο κατάλληλο περιβάλλον (όπως αυτό της Τούμπας) θα είναι χρήσιμες για τον φετινό ΠΑΟΚ. Την ίδια άποψη είχε και ο Βρύζας, που τον είχε και συμπαίκτη στην Ξάνθη. Ο παίκτης ξέρει το Ελληνικό πρωτάθλημα, μιλάει τα ελληνικά, έχει εμπειρία και το κυριότερο, έχει τον καλό χαρακτήρα των αποδυτηρίων που θέλει ο ΠΑΟΚ στο υλικό της ομάδας.

Ημερομηνία γέννησης: 3 Αυγούστου 1983
Τόπος γέννησης: Λουάντα Αγκόλα
Διαβατήριο: Πορτογαλικό
Ύψος: 1.83μ
Ψευδώνυμο: Θωρηκτό ή Τανκ
Θέση: Κεντρικός αμυντικός (ή και δεξί μπακ ή και αμυντικό χαφ)
Αγωνιστικά Πλεονεκτήματα: Εκτόπισμα, δυνατό σουτ, κεφαλιά, κλεψίματα
Εθνική Ομάδα: Αγκόλα
Καριέρα: Σερτανένσε (Πορτογαλίας),
Ακαντέμικα Κοϊμπρα (Πορτογαλίας),
Σάντα Κλάρα (Πορτογαλίας)
Ακράτητος,
Κούμπαν (Ρωσίας),
Σπάρτακ Βλαντικαβκάζ (Ρωσία)

Όπως γράφουν και οι Άγγλοι, ο Ζουέλα παίζει με άνεση σε όλες τις αμυντικές θέσεις. Κυρίως βεβαίως ως κεντρικός αμυντικός, παρ' όλα αυτά έχει παίξει πολλά παιχνίδια χωρίς πρόβλημα και ως αμυντικό χαφ ή και δεξί μπακ σε άλλες περιπτώσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι διαφορετικές ιστοσελίδες στατιστικών ή ομάδων τον έχουν γραμμένο ως αμυντικό ή μπακ ή μέσο. Αυτή η ελευθερία του να προσαρμόζεται σε διαφορετικές θέσεις είναι και ένα σπάνιο πλεονέκτημα που έχει ο Ζουέλα. Ο οποίος χρησιμοποιεί κυρίως το εκτόπισμά του για να δημιουργήσει ένα...απροσπέλαστο τείχος στην άμυνα. Το ψευδώνυμό του "θωρηκτό" ή "τανκ" όπως τον βάφτισαν οι Ρώσοι είναι χαρακτηριστικό της δύναμής του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΆΨΤΕ ΤΟ ΣΧΌΛΙΌ ΣΑΣ

Γράψτε το σχόλιό σας με κόσμιο τρόπο.Χωρίς προσβλητικά μηνύματα και βρισιές σε οποιονδήποτε. ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ!

Δεν θα δημοσιεύονται σχόλια που γράφονται σε greeklish

Powered By Blogger

Το αρχείο του blog