Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Παγκόσμια Μπαρτσελόνα!



Καταιγιστική η Μπαρτσελόνα, δεν συνάντησε την παραμικρή αντίσταση από την Σάντος στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Συλλόγων στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας, επικρατώντας με 4-0. Δύο γκολ σημείωσε ο Μέσι και από ένα οι Τσάβι και Φάμπρεγκας.

 

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης μπήκε από νωρίς δυνατά στο παιχνίδι και δεν άφησε κανένα περιθώριο στην πρωταθλήτρια Λατινικής Αμερικής να ακολουθήσει τον δαιμονιώδη ρυθμό της.
Στο 17' ο Μέσι μετά από καταπληκτική μπαλιά του Τσάβι, βρέθηκε απέναντι στον Καμπράλ και με το μυτάκι, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Σάντος. Στο 24' ήρθε η σειρά του Τσάβι να σκοράρει, με όμορφο κοντινό πλασέ, ενώ στην εκπνοή του πρώτου μέρους, ο Φάμπρεγκας, μετά από φάση διαρκείας στα καρέ της βραζιλιάνικης ομάδας, δεν δυσκολεύτηκε από κοντά να κάνει το 3-0.

Στο δεύτερο μέρος η Μπαρτσελόνα διατήρησε τον έλεγχο του αγώνα, έχασε ουκ ολίγες ευκαιρίες, ωστόσο πότε τα δοκάρια, πότε η άμυνα και πότε ο τερματοφύλακας της Σάντος, απέτρεψαν την ισπανική ομάδα από το να δώσει διαστάσεις θριάμβου στο σκορ, αφού μόνο ο Μέσι κατάφερε με ντρίμπλα που "σπάει πόδια", να περάσει και τον Καμπράλ και να διαμορφώσει το τελικό 4-0 στο 83'.

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα, το γεγονός πως η κατοχή υπέρ της Μπάρτσα δεν έπεσε ποτέ κάτω από το 70%, γνωρίζοντας καθ' όλη την διάρκεια της αναμέτρησης την αποθέωση από τους 74.000 φιλάθλους που γέμισαν το ιαπωνικό γήπεδο.

Αρχηγός της Σάντος στο παιχνίδι ήταν ο Έντου Ντρασένα, ο οποίος είχε αγωνιστεί στον Ολυμπιακό την περίοδο 2002-'03.
 
Οι συνθέσεις
Μπαρτσελόνα: Βαλντές, Ντάνι Άλβες, Πικέ, Φάμπρεγας, Πουγιόλ, Τσάβι, Ινιέρστα, Μέσι, Τιάγο, Μπούσκετς, Αμπιντάλ.
Σάντος: Καμπράλ, Ντρασένα, Λέο, Ντανίλο, Αρούκα, Ντουρβάλ, Ενρίκε, Μπόργες, Γκάνσο, Νέιμαρ, Μπρούνο.

contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΆΨΤΕ ΤΟ ΣΧΌΛΙΌ ΣΑΣ

Γράψτε το σχόλιό σας με κόσμιο τρόπο.Χωρίς προσβλητικά μηνύματα και βρισιές σε οποιονδήποτε. ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ!

Δεν θα δημοσιεύονται σχόλια που γράφονται σε greeklish

Powered By Blogger

Το αρχείο του blog