Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Παρουσιάστηκε ο Μακούν(εικόνες)

  http://www.gazzetta.gr/sites/default/files/imagecache/original_max/article/2011_08/810105.jpg 

Έτοιμος για μεγάλα πράγματα με τη φανέλα του Ολυμπιακού δήλωσε ο Ζαν Μακούν. «Θα υπάρξουν και άλλες μεταγραφικές εκπλήξεις», το σχόλιο του Βαγγέλη Μαρινάκη. Το Νο77 πήρε ο Καμερουνέζος, ο οποίος γνώρισε την αποθέωση από τον κόσμο του Ολυμπιακού!


Τον αποθέωσε ο κόσμος!

Ο Μακούν έφτασε στα γραφεία της Πλατείας Αλεξάνδρας λίγα λεπτά πριν από τις 16.00 και αποθεώθηκε από τον κόσμο της ομάδας. Συνθήματα και καπνογόνα δονούσαν την ατμόσφαιρα με περίπου 200 άτομα να φωνάζουν υπέρ του νέου μεταγραφικού αποκτήματος της ομάδας αλλά και κατά του Παναθηναϊκού. Η ατμόσφαιρα που δημιούργησε ο κόσμος ήταν εντυπωσιακή με τον Μακούν να χαμογελά, να ανταποδίδει το χειροκρότημα στον κόσμο και να σταματά δύο φορές και ενώ ήταν πάνω στις σκάλες των γραφείων της ΠΑΕ για να χαιρετίσει τους... τρελαμένους οπαδούς των Πειραιωτών.
Γενικά ο 28χρονος Καμερουνέζος ήταν αρκετά ευδιάθετος και έκανε τα… δικά του κόλπα στα συνθήματα των οπαδών. Λίγη ώρα αργότερα έφτασε και ο Μαρινάκης, ο οποίος επίσης αποθεώθηκε από τον κόσμο του Ολυμπιακού.
Έπαθε... πλάκα με τον κόσμο ο Μακούν!
Ο Ζαν Μακούν δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που έβλεπε προτού μπει στα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός για την παρουσίασή του. Ο Καμερουνέζος ξετρελάθηκε από την υποδοχή που του επιφυλάχθηκε από τον κόσμο, κάτι το οποίο έλεγε και στο περιβάλλον του λίγο αργότερα. Ο Αφρικανός με αυτήν την κίνηση ένιωσε σχεδόν αμέσως σαν στο... σπίτι του!

Τι ειπώθηκε στην παρουσίαση
Στη συνέχεια ο Μακούν μαζί με τους διοικούντες τον Ολυμπιακό αλλά και τους εκπροσώπους του κατευθύνθηκαν στην αίθουσα της παρουσίασης όπου έγιναν οι δηλώσεις. «Καλωσορίζω τον Μακούν. Είναι ένας παίκτης με ποιότητα και έρχεται στη χώρα μας στην καλύτερη ηλίκια. Εύχομαι να είναι υγιής και να βοηθήσει την ομάδα. Αποκτούμε ποιοτικούς παίκτες για να ενιχύσουμε σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ελπίζω πως ο Ολυμπιακός θα προσφέρει ποιοτικό ποδόσφαιρο», ήταν το αρχικό σχόλιο του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Πιο αναλυτικά τόνισε: «Ο Μακούν είναι ένας παίκτης με μεγάλη εμπειρία και ποιότητα, τόσο σε μεγάλα πρωταθλήματα όσο και στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ είναι και εν ενεργεία διεθνής. Έρχεται στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό στην πιο παραγωγική ποδοσφαιρικά ηλικία. Εύχομαι να είναι υγιής και να ενταχθεί όσο πιο γρήγορα γίνεται στη οικογένεια του Ολυμπιακού μας.

Εγώ από την πλευρά μου υλοποιώ όλα όσα υποσχέθηκα όταν ανέλαβα τον Ολυμπιακό. Παρά την αβεβαιότητα που υπάρχει στο ποδόσφαιρο, για την οποία θα μιλήσουμε σε επόμενη πρες κόνφερανς, επενδύω με παίκτες όπως ο Ζαν και όχι μόνο για να βελτιώσω ακόμα περισσότερο την ποιότητα της ομάδας μας για να πάρουμε το πρωτάθλημα, που είναι ο βασικός μας στόχος.
Επίσης θέλουμε να έχουμε την καλύτερη δυνατή πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ», ενώ για την υποδοχή του κόσμου ανέφερε: «Χάρηκα που είδα τον κόσμο έξω, ελπίζω να γεμίζει το Καραϊσκάκη για να δει την ομάδα μας να παίζει και να μας προσφέρει έχουμε καλό θέαμα».


Από τη μεριά του η αρχική τοποθέτηση του Καμερουνέζου ήταν η εξής: «Καλησπέρα σε όλους. Ευχαριστώ την οικογένεια του Ολυμπιακού που έκανε ό,τι μπορούσε για να με φέρει εδώ. Αισθάνομαι πάρα πολύ καλά για τον τρόπο που με δέχτηκαν στην Ελάδα και για τους φιλάθλους που με υποδέχτηκαν. Πραγματικά τους ευχαριστώ. Έχω έρθει για να βοθήσω την ομάδα να μεγαλώσει ακόμα πιο πολύ. Είμαι στην υπηρεσία του προπονητή για να προσφέρω, είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Από εδώ και πέρα αυτό που μένει είναι μόνο δουλειά».


Στην συνέχεια έγιναν ερωτήσεις προς τον παίκτη του Ολυμπιακού:

-Τι ηταν αυτό που σε έπεισε να έρθει στην Ελλάδα και πώς θα πρέπει να χτυπήσει τη Μαρσέιγ ο Ολυμπιακός;
«Δεν μπορώ να πω ότι είναι πλεονέκτημα ή κακό που παίζουμε με τη Μαρσέιγ. Ξέρω τη Μαρσέιγ. Είναι μια δύσκολη ομάδα. Ο όμιλος είναι πολύ δύσκολος, αλλά όλες οι ομάδες έχουν πιθανότητες πρόκρισης. Όσο για τους λόγους που ήρθα: αυτοί έχουν να κάνουν με την επιμονή των ανθρώπων του Ολυμπιακού να με φέρουν εδώ. Ήταν πολύ πιεστικοί με την καλή έννοια. Έδειξαν πόσο με ήθελαν. Αυτό με έκανε να θέλω να έρθω για να κερδίσουμε το πρωτάθλημα και φέτος και να έχουμε καλή πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ».

-Ποια στοιχεία χρειάζεται για να πάει καλά ο Ολυμπιακός στο Τσάμπιονς Λιγκ; Το γκολ που σημείωσες κόντρα στη Ρεάλ ήταν από τα πιο σημαντικά σου;
«Πριν από δύο χρονια κάναμε πολύ καλή πορεία με τη Λιόν. Φτάσαμε μέχρι τα ημιτελικά και αποκλείσαμε μεγάλες ομάδες, όπως η Ρεάλ, ενώ το γκολ που έβαλα ήταν σημαντικό. Εύχομαι να κάνω το ίδιο με τον Ολυμπιακό. Να πάμε όσο πιο μακριά γίνεται και να παίξουμε καλή μπάλα».

Τέλος, του έγινε και η σχετική ερώτηση για το πώς νιώθει που τον χαρακτηρίζουν νέο Καρεμπέ με την έλευσή του στην Ελλάδα:
«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος για αυτό, αλλά δεν θέλω να κάνω σύγκριση. Είναι ένας τεράστιος παίκτης και φοβερός χαρακτήρας, που έχει κάνει πολλά στην καριέρα του. Είναι πολύ μεγάλος και σπουδαίος άνθρωπος. Όπως και αυτός έτσι και εγώ θέλω να προσφέρω όπως μπορώ στην οικογένεια του Ολυμπιακού για να έχει καλή πορεία», ήταν η τελευταία τοποθέτηση του Μακούν.
Ετοιμάζει και άλλες εκπλήξεις ο Μαρινάκης...
Όσον αφορά τον Μαρινάκη, απαντώντας σε ερώτηση για το γεγονός ότι κάνει μεγάλες επενδύσεις παρά την αβεβαιότητα που επικρατεί  στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ο πρόεδρος της ΠΑΕ επισήμανε: «Σήμερα ήρθαμε για τον Μακούν, τα υπόλοιπα θα τα πούμε σε πρες κόνφερανς τις επόμενες μέρες. Έχω δεσμευθεί για τον Ολυμπιακό ότι στόχος μας θα είναι να κατακτά το πρωτάθλημα άξια και ότι θα παίζει καλό ποδόσφαιρο και θα έχει καλή παρουσία στην Ευρώπη. Ωστόσο, εδώ ήρθαμε για τον Μακούν και εκεί θα πρέπει να επικεντρωθούν οι ερωτήσεις σας».
Μάλιστα, έγινε και ερώτηση προς τον πρόεδρο της ομάδας, Βαγγέλη Μαρινάκη για το αν θα γίνουν και άλλες εκπλήξεις μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου, με τον ισχυρό άνδρα της πειραϊκής ΠΑΕ να απαντά με νόημα: «Ναι, θα υπάρξουν και άλλες εκπλήξεις...». Ερωτηθείς για το ποια θα είναι η θέση όπου θα αγωνίζεται ο παίκτης ο Μαρινάκης απάντησε κάνοντας χιούμορ: «Τερματοφύλακας. Πλάκα κάνω. Τι θέλετε να σας πω, τη θέση του; Θα έχουμε και άλλες εκπλήξεις».
Μετά το τέλος των δηλώσεων ο Μαρινάκης έδωσε τη φανέλα με το νούμερο 77 στον Μακούν καθώς και ένα βιβλίο με την ιστορία του Ολυμπιακού που η διοίκηση δίνει στους νεοαποκτηθέντες παίκτες.


Πήρε... γεύση από Καραϊσκάκη
Ο Ζαν Μακούν ξεναγήθηκε μεταξύ άλλων και στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Εκεί είχε την ευκαιρία να δει από κοντά το γήπεδο του Ολυμπιακού και όλους του τους χώρους, ενώ φωτογραφήθηκε κιόλας στον αγωνιστικό χώρο...

H ανακοίνωση του Ολυμπιακού
Ο Ολυμπιακός γνωστοποίησε την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Ζαν Μακούν με την εξής ανακοίνωση:
«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του διεθνούς με το Καμερούν ποδοσφαιριστή Ζαν Μακούν. Ο ποδοσφαιριστής που υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας, αποκτήθηκε από την Άστον Βίλα με τη μορφή δανεισμού και η ΠΑΕ Ολυμπιακός έχει το δικαίωμα αγοράς του μετά τη λήξη του δανεισμού».


H ανακοίνωση της Άστον Βίλα
Η Άστον Βίλα από μέρους της ανακοίνωσε τα εξής: «Επιβεβαιώνεται ότι ο Ζαν Μακούν θα παίζει τη νέα χρονιά στον πρωταθλητή Ολυμπιακό, με τη μορφή δανεισμού. Αυτό εγκρίθηκε και από τη FIFA.
Ο Καμερουνέζος διεθνής αγωνίζεται στη μεσαία γραμμή και εντάχθηκε στην Άστον Βίλα τον Ιανουάριο από τη Λιόν. Έχει συμβόλαιο ως το 2014. Την Τρίτη θα επικυρωθεί ο δανεισμός από τη FIFA και ο Μακούν θα παίξει στον Ολυμπιακό, ο οποίος βρίσκεται στο έκτο γκρουπ του Τσάμπιονς Λιγκ με την Άρσεναλ, τη Μαρσέιγ και την Ντόρτμουντ».

Το who is who
Όνομα: Ζαν
Επίθετο: Μακούν
Ημ. Γέννησης: 29 Μαΐου 1983
Τόπος Γέννησης: Γιαουντέ (Καμερούν)
Ύψος: 1.73
Βάρος: 69 κιλά
Θέση: Μέσος
Αριθμός φανέλας: 77
Συμμετοχές στην καριέρα του: 248
Γκολ: 17
Προήγ. ομάδα: Άστον Βίλα
Διεθνείς συμμετοχές: 54
Γκολ σε διεθνείς συμμετοχές: 3

Η καριέρα του

2002-2003:
Λιλ (Σαμπιονά) 10 συμ. 0 γκολ
2003-2004: Λιλ (Σαμπιονά) 32 συμ. 1 γκολ
2004-2005: Λιλ (Σαμπιονά) 33 συμ. 0 γκολ
2005-2006: Λιλ (Σαμπιονά) 31 συμ. 5 γκολ
2006-2007: Λιλ (Σαμπιονά) 33 συμ. 1 γκολ
2007-2008: Λιλ (Σαμπιονά) 26 συμ. 2 γκολ
2008-2009: Λιόν (Σαμπιονά) 35 συμ. 6 γκολ
2009-2010: Λιόν (Σαμπιονά) 28 συμ. 1 γκολ
2010-2011: Λιόν (Σαμπιονά) 13 συμ. 1 γκολ.
2010-2011: Άστον Βίλα (Πρέμιερ Λιγκ) 7 συμ. 1 γκολ

http://www.gazzetta.gr/sites/default/files/imagecache/original_max/article/2011_08/810023.jpg 
 
http://www.gazzetta.gr/sites/default/files/imagecache/original_max/article/2011_08/810106.jpg
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΆΨΤΕ ΤΟ ΣΧΌΛΙΌ ΣΑΣ

Γράψτε το σχόλιό σας με κόσμιο τρόπο.Χωρίς προσβλητικά μηνύματα και βρισιές σε οποιονδήποτε. ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ!

Δεν θα δημοσιεύονται σχόλια που γράφονται σε greeklish

Powered By Blogger

Το αρχείο του blog